Studiu pe 24 de tipuri de KETCHUP din România în privinţa numărului de E-uri. Rezultatele sunt şocante

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip Ketchup ce se regasesc pe piata din Romania. In cadrul studiului au fost analizate 24 de produse tip ketchup, achizitionate in mod aleatoriu si anonim din supermarket-urile de pe teritoriul tarii, in luna iulie 2014.

24 iul. 2014, 06:20
Studiu pe 24 de tipuri de KETCHUP din România în privinţa numărului de E-uri. Rezultatele sunt şocante

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 24 de tipuri de produse analizate peste 33.33 % au in continut 5 E-uri, 25 % din produsele analizate au in continut 2 E-uri, 20.8 % din produsele analizate au in continut 4 E-uri, 8.33 % din produsele analizate au in continut 7 E-uri, 4.16 % din produsele analizate au in continut 1, 6 sau 9 E-uri.

Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 1 si 9 E-uri. Studiul complet poate fi regasit aici.

Citeşte şi Protecţia Consumatorului are UN NOU NUMĂR de telefon pentru sesizări şi reclamaţii

Totodata, produsele tip ketchup care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producator urmatoarele companii: S.C. Productie Ardealul S.R.L. , S.C.Univer Product S.R.L., S.C. Mega Image S.R.L., SC. Carrefour Romania S.A., S.C. Extracte Naturale Natex S.R.L., S.C. Papalito Trading S.R.L., S.C. Sitemani S.R.L., S.C. Profi Rom Food S.R.L., S.C. Lidl Romania S.C.S., S.C. REWE Romania S.R.L., S.C. Sahprod Meteor S.R.L., Romania Hypermarche S.A., S.C. Auchan Romania S.A.

Cantitatea de sare/ 100 g de produs – se situeaza intre 1.9 g si 2.4 g. Peste 80% de produse care au inserat pe eticheta valorile energetice /100g, acestea se situeaza intre 31 kcal si 141 kcal.

Citeşte şi Copil la un pas de MOARTE după ce a mâncat KETCHUP: Am crezut că l-am pierdut FOTO

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.