STUDIU: Prea multe cadouri în copilărie duc la nefericire în viaţa adultă

Un studiu efectuat în SUA a scos la iveală faptul că cei care primesc prea multe cadouri şi recompense materiale din partea părinţilor, în copilărie, sunt mai predispuşi la a fi nefericiţi în viaţa adultă, când nu îşi mai permit sau nu mai primesc cadouri.

19 dec. 2014, 15:35
STUDIU: Prea multe cadouri în copilărie duc la nefericire în viaţa adultă

Copiii care primesc prea multe cadouri şi recompense materiale din partea părinţilor sunt mai predispuşi la a fi nefericiţi în viaţa adultă, susţine un nou studiu realizat în America, de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Missouri şi Universitatea Illinois din Chicago, potrivit DailyMail. Acest lucru se întâmplă pentru că adulţii de multe ori nu îşi mai permit sau nu mai primesc cadouri.

Părinţii care le oferă des copiilor cadouri şi recompense materiale că riscă să îi transforme pe aceştia în adulţi materialişti. Aceşti adulţi se vor confrunta cu probleme de comportament şi vor simţi că sunt nefericiţi de fiecare dată când nu vor primi sau nu îşi vor permite cadouri.

„Cercetarea noastră sugerează că minorii care primesc recompense materiale din partea părinţilor vor continua, cel mai probabil, să se recompenseze cu bunuri materiale când ajung adulţi, iar acest lucru poate fi problematic”, a declarat Marsha Richins, cea care a condus studiul.

„Studiul subliniază importanţa examinării circumstanţelor copilăriei şi a metodelor de creştere a unui copil pentru înţelegerea comportamentului privind consumul în cazul adulţilor”, a mai spus cercetătoarea.