SUA a făcut un pas important în tratarea bolnavilor de coronavirus. Anunţul făcut de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente

Administraţia Federală a Medicamentelor (FDA) şi-a dat acordul de urgenţă pentru folosirea plasmei în tratarea pacienţilor cu coronavirus.

24 aug. 2020, 05:47
SUA a făcut un pas important în tratarea bolnavilor de coronavirus. Anunţul făcut de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente

FDA a spus că a ajuns la concluzia că produsul poate fi eficient în tratarea COVID-19 şi că „beneficiile cunoscute şi potenţiale ale plasmei depăşesc riscurile cunoscute şi potenţiale ale produsului”.

Citeşte şi Decizia Italiei după explozia de infectări. Ce se întâmplă cu restricţiile

Donald Trump a făcut anunţul în cadrul unui briefing de presă. El a spus că autorizaţia „va extinde dramatic accesul la acest tratament”. În prezent în jur de 90.000 de pacienţi din SUA beneficiază de acest tratament, dar odată emisă această autorizaţie de urgenţă, un număr mult mai mare îl vor putea primi.

Plasma convalescentă este creată din sângele oamenilor care s-au recuperat după ce au fost infectaţi cu COVID-19 şi s-a dovedit a avea succes în tratarea altor două coronavirusuri mortale: MERS şi SARS. De asemenea, a fost folosit pentru tratarea gripei şi Ebola.