SUA: Arme automate furate dintr-un depozit al militarilor rezervişti

Mai multe arme automate au fost furate dintr-un depozit militar din Worcester, Massachusetts, a anunţat Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), informează CNN.

17 nov. 2015, 09:58
SUA: Arme automate furate dintr-un depozit al militarilor rezervişti

Spargerea şi furtul armelor automate s-au produs la depozitul de armament al rezerviştilor, din Worcester, respectiv Centrul Lincoln W. Stoddard, al rezerviştilor din Armata Statelor Unite, situat într-o clădire federală. 

Spargerea s-a produs sâmbătă noaptea, iar din centru s-a furat un număr de arme neprecizat încă, dar, după cum se pare, destul de mare, mai ales că era vorba despre arme automate.

Luni dimineaţa, clădirea federală în care se afla depozitul era încercuită de poliţie, dar şi cu un gard ghimpat. Anchetatorii caută să dea de urma armelor furate. 

Citeşte şi Poliţia din Ucraina: Militanţii proruşi au capturat sute de arme

FBI şi Poliţia din Worchester continuă cercetările. Purtătorul de cuvânt al FBI din Boston, Kristen M. Setera, a afirmat că „nu există niciun indiciu” privind vreo ameninţare teroristă sau „ceva asemănător” în acest caz, informează presa americană.

Setera a mai informat că armele furate din depozit se află înregistrate în National Crime Information Center – o bază de date ce dă semnalul de alertă federală în asemenea cazuri. 

Autorităţile americane nu au detaliat tipurile de arme care au dispărut din depozitul militar din Massachusetts. Furtul armelor a fost descoperit duminică dimineaţă. Potrivit MassLive, patru puşti M4 şi 10 arme de tip M11 ar fi fost furate din depozit şi, probabil şi alte tipuri. Setera a mai precizat că FBI-ul lucrează împreună cu alte agenţii.