SUA au depăşit 12 milioane de infectări cu Covid. Noi restricţii de circulaţie, un tratament experimental cu anticorpi a fost autorizat de urgenţă

SUA au depăşit 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. În acelaşi timp, oficialii au acordat autorizaţie de urgenţă pentru folosirea unui tratament experimental cu anticorpi.

22 nov. 2020, 20:24
SUA au depăşit 12 milioane de infectări cu Covid. Noi restricţii de circulaţie, un tratament experimental cu anticorpi a fost autorizat de urgenţă

Luna aceasta, mai mult de 20 de state au impus noi restricţii în încercarea de a opri răspândirea numărului de infectări cu Covid. În ultimele şase zile, potrivit calculelor Reuters, au fost înregistrate aproximativ 1 milion de noi cazuri de infectare. Creşterea s-a accelerat, având în vedere că trecerea de la 10 milioane de cazuri la 11 milioane a fost făcută în opt zile, iar de la 9 milioane la 10 milioane de cazuri, în zece zile. În apropierea Zilei Recunoştinţei – sărbătorită în a patra zi de joi a lunii noiembrie, în Statele Unite, şi în a doua zi de luni a lunii octombrie, în Canada -, autorităţile încearcă să limiteze deplasările.

Vineri, peste 1 milion de oameni au zburat din aeroporturile americane, potrivit datelor Transportation Security Administration. De la începutul epidemiei aici, aceasta a fost a doua cea mai aglomerată zi, în ciuda recomendărilor făcute de autorităţile sanitare cetăţenilor să rămână acasă. Tot vineri a fost înregistrat şi cel mai mare număr de infecţii zilnice, 196.815. Oficialii din Sănătate au avertizat că, în curând, sistemul sanitar va fi copleşit dacă oamenii nu respectă recomandările, în special cele privind deplasările şi adunările.

Faţă de 2019, este aşteptat ca numărul celor care călătoresc cu avionul în săptămâna Zilei Recunoştinţei să scadă cu 47,5%. Chiar şi aşa, este estimat că 2,4 milioane de oameni vor călători cu avionul. Cât priveşte deplasările cu maşina, este prevăzut că acestea o să scadă cu doar 4%.

Guvernatorii din 7 state din Vestul Mijlociu – Wisconsin, Minnesota, Illinois, Ohio, Kentucky, Indiana şi Michigan – i-au încurajat pe rezidenţi să ţină seama de sfaturile medicilor şi să nu sărbătorească Ziua Recunoştinţei cu oameni din afara gospodăriilor lor.

Referitor la anunţul făcut de Pfizer, că vaccinul dezvoltat are o eficienţă de peste 90%, guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker, a spus: „Este o veste minunată, dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos”.

Citeşte şi Crăciunul în pandemie. Liderii UE se tem că mersul în vacanţă va declanşa al treilea val de coronavirus

Începând de sâmbătă, în California au fost impuse restricţii de deplasare. Recentele cifre anunţate pentru statul vestic sunt mai îngrijorătoare decât vârful înregistrat în luna august, potrivit Los Angeles Times. California este, în prezent, al doilea cel mai afectat stat american după Texas. Potrivit noilor măsuri, în vigoare până pe 21 decembrie, deplasările sunt interzise între orele 22:00 şi 05:00. Ordinul afectează 41 dintre cele 58 de districte californiene şi, în total, peste 94% din populaţia statului. În California locuiesc aproximativ 40 de milioane de oameni, acesta fiind cel mai populat stat american.

New York City se numără între zonele din SUA în care sunt impuse astfel de restricţii. Localurile şi sălile de sport pot fi deschise până la ora 22:00, însă unităţile de învăţământ au fost închise.

Infectări cu Covid, tratament experimental aprobat în regim de urgenţă

În acelaşi timp, oficialii americani au acordat autorizaţie de urgenţă pentru folosirea unui tratament experimental cu anticorpi care i-a fost administrat şi preşedintelui Donald Trump după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Medicamentul, dezvoltat de Regeneron, va putea fi administrat celor testaţi pozitiv şi care riscă să dezvolte forme severe ale bolii. Studiile arată că medicamentul este eficient dacă este administrat la scurt timp după diagnosticare, a spus compania farmaceutică.

Această decizie a fost luată de Food and Drug Administration (FDA) pe fondul creşterii accelerate a numărului de cazuri de Covid-19 în ţară.

Citeşte şi China foloseşte un vaccin experimental împotriva COVID-19. Un milion de oameni au fost deja vaccinaţi

Autorizaţia FDA de urgenţă permite folosirea unui tratament în timp ce studiile pentru determinarea siguranţei şi eficienţei acestuia sunt în desfăşurare. Un medicament similar dezvoltat de compania farmaceutică americană Eli Lilly a primit o astfel de aprobare la începutul acestei luni.

Tratamentul Regeneron este o combinaţie de doi anticorpi monoclonali – realizaţi în laborator – care mimează răspunsul sistemului imunitar uman. Până la finalul acestei luni, a transmis Regeneron, vor exista doze suficiente pentru 80.000 de pacienţi, iar până la finalul lunii ianuarie, 300.000. Tratamentul va fi oferit gratuit, dar pacienţii trebuie să plătească pentru a le fi administrat. FDA a spus că tratamentul nu a fost autorizat pentru pacienţii bolnavi de Covid-19 care sunt internaţi şi au nevoie de oxigen suplimentar.

Medicamentul a fost unul dintre cele primite de preşedintele Trump în luna octombrie, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. El a fost una dintre puţinele persoane din afara studiilor clinice care au primit medicamentul.

SUA au depăşit, sâmbătă, pragul de 12 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, iar mai mult de 255.000 de oameni au murit de la începutul epidemiei aici, potrivit Johns Hopkins University.


loading...
Partenerii noștri