SUA avertizează că Rusia duce războiul într-o nouă fază. „Va ataca instalaţiile guvernamentale ale Ucrainei”

Statele Unite au informaţii că Rusia intenţionează în curând să lanseze noi atacuri la adresa infrastructurii civile din Ucraina şi a instalaţiilor guvernamentale.

23 aug. 2022, 08:43
SUA avertizează că Rusia duce războiul într-o nouă fază. „Va ataca instalaţiile guvernamentale ale Ucrainei”

„Avem informaţii că Rusia îşi intensifică eforturile de a lansa atacuri împotriva infrastructurii civile şi a instalaţiilor guvernamentale din Ucraina în zilele următoare. Având în vedere istoricul Rusiei în relaţia cu Ucraina, suntem îngrijoraţi de ameninţarea continuă pe care o reprezintă atacurile ruseşti pentru civili şi infrastructura civilă”, a spus oficialul american.

Acesta a mai spus că afirmaţiile se bazează pe informaţii declasificate.

Anunţul vine în contextul în care Rusia acuză Ucraina că s-ar afla în spatele asasinării Dariei Dugina, fiica ideologului Alexander Dugin. Luni, Putin a transmis condoleanţe familiei lui Aleksandr Dugin, calificând moartea acesteia drept „o crimă josnică şi crudă”.

Citeşte şi Putin a decorat-o post-mortem pe fiica lui Aleksandr Dughin, asasinată sâmbătă noapte

Într-o declaraţie publicată pe canalul Telegram al Kremlinului, Putin a spus:”A fost o crimă gravă: „Jurnalistă, om de ştiinţă, filosof, corespondent de război, ea a servit cu onestitate poporul, Patria, a dovedit prin fapte ce înseamnă să fii un patriot al Rusiei„.

Dugina a murit după ce o bombă plasată în maşina pe care o conducea a explodat sâmbătă seara la periferia Moscovei. FSB a precizat că atacatorul a fost o femeie ucraineană care a sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica ei mică, a relatat TASS. Cele două au participat sâmbătă la un festival în apropiere de Moscova, unde Dughina a fost invitată de onoare.

Citeşte şi Război în Ucraina. Bombardamente intense, au sunat din nou sirenele de luptă