SUA blochează la ONU proiectul de anulare al proiectului lui Trump privind recunoaşterea Ierusalimului ca fiind capitala Israelului

Statele Unite au utilizat dreptul de veto în Consiliul de Securitate ONU pentru a bloca un proiect de rezoluţie privind anularea deciziei preşedintelui Donald Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează site-ul agenţiei Reuters.

18 dec. 2017, 21:47
SUA blochează la ONU proiectul de anulare al proiectului lui Trump privind recunoaşterea Ierusalimului ca fiind capitala Israelului

Donald Trump a recunoscut recent că Ierusalimul este capitala Israelului, generând un val de nemulţumire în întreaga lume.

Un proiect de rezoluţie elaborat de Egipt, care exprima „regret profund privind recentele decizii referitoare la statutul Ierusalimului”, a fost prezentat luni în Consiliul de Securitate ONU.

Paisprezece membri ai Consiliului de Securitate ONU au votat în favoarea condamnării deciziei privind Ierusalimul, dar Statele Unite au folosit dreptul de veto pentru blocarea iniţiativei.

 Proiectul preciza că „orice decizii ori acţiuni care modifică statutul sau compoziţia demografică a Oraşului Sfânt Ierusalim nu au efect legal, fiind nule, necesitând să fie în concordanţă cu rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate ONU”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ISIS ameninţă SUA cu atacuri teroriste: Vă vom arde cu flăcările războiului pe care l-aţi început. Times Square din New York, ţinta SI

„Din cauza deciziei Statelor Unite, … situaţia a devenit mai tensionată, iar incidentele s-au intensificat, fiind lansate rachete din Fâşia Gaza şi izbucnind confruntări între palestinieni şi serviciile de securitate israeliene”, a declarat Nickolay Mladenov, emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu.

Ambasadorul Israelului la Naţiunile Unite, Danny Danon, consideră că dezbaterile în cadrul structurilor ONU sunt inutile. „Îndemnăm toate părţile să vină să negocieze. Nu să vină la Consiliul de Securitate sau la Adunarea Generală ONU, este pierdere de vreme. Singurul drum înainte este prin negocieri”, a spus Danny Danon.


loading...
Partenerii noștri