SUA: Clădirea Capitoliului a fost închisă. O persoană înarmată a încercat să intre în instituţie UPDATE

O persoană înarmată a încercat, vineri, să intre în clădirea Capitoliului. Poliţiştii au oprit-o şi cercetează clădirea guvernamentală.

08 iul. 2016, 13:40

Update 17:10 Interdicţia de intrare în clădirea Capitoliului a fost ridicată. Nu sunt amănunte despre persoana care a provocat alerta de securitate

Clădirea Capitoliului – sediul guvernului american din Washington – a fost închisă din cauza unei persoane înarmate, care a încercat să se strecoare în sediul Congresului, informează presa americană.

Deşi incidentul nu s-a soldat cu împuşcături sau victime, poliţia a închis clădirea pentru a face cercetări şi a încercuit zona din jurul acestei instituţii.

Poliţiştii le-au ordonat angajaţilor aflaţi în interiorul clădirii când s-a produs incidentul să se adăpostească în birourile lor, să încuie uşile acestora şi să închidă şi ferestrele. De asemenea, i-au sfătuit să-şi dea telefoanele mobile pe semnal silenţios sau pe vibraţie.

Potrivit unor informaţii vehiculate şi pe reţelele sociale, persoana înarmată care a vrut să intre în clădire ar fi fost un angajat al instituţiei. Nu s-a precizat dacă era femeie sau bărbat, informează publicaţia The Hill.

Turiştilor veniţi să viziteze sediul Congresului american li s-a permis să intre doar în centrul pentru vizitatori al clădirii, nu şi în Capitoliu, acesta fiind încă închis pentru a fi cercetat de poliţişti.