SUA, decretul antiimigraţie: Judecătorii americani trăiesc într-o BULĂ academică şi nu văd realitatea

Secretarul american pentru Securitate internă, John Kelly, i-a criticat marți pe judecătorii care blochează ordinul dat de președintele SUA Donald Trump privind imigrația, afirmând că aceștia trăiesc într-o 'bulă' academică și nu văd adevărata amenințare pentru țară, relatează AFP.

08 feb. 2017, 13:23
SUA, decretul antiimigraţie: Judecătorii americani trăiesc într-o BULĂ academică şi nu văd realitatea

‘Lumea lor este foarte academică, aproape ca într-o bulă. În sălile de audiență, ei sunt protejați de oameni ca mine’, a declarat John Kelly în cursul unei audieri în Comisia pentru securitate internă din Camera Reprezentanților.

‘Dacă ceva nu merge bine pentru că am lăsat oamenii să intre, nu se cere socoteală judecătorului pentru decizia sa, eu sunt cel care trebuie să dea explicații’, a adăugat el.

John Kelly a reacționat la decizia unui judecător federal din statul Washington care a forțat, vineri, Departamentul pentru securitate internă să suspende ordinul președintelui american prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetățenilor din șapte țări cu populație majoritar musulmană și a refugiaților, citată de Agerpres.

Citeşte şi Guvernul american susţine că decretul privind imigraţia este un exerciţiu legal de autoritate a preşedintelui Trump

Curtea de Apel federală din San Francisco urmează să țină marți o audiere privind acest decret pe care Administrația lui Donald Trump îl apără ca fiind un ‘exercițiu legal al autorității prezidențiale’ și o măsură necesară pentru a proteja țara de atacuri jihadiste.

John Kelly a dat asigurări în fața comisiei că decretul ‘este legal și constituțional’.

Guvernul american este preocupat de amenințarea combatanților care luptă pentru Statului Islamic în Siria și Irak și care ar putea intra în SUA. ‘Știm că mii de combatanți care ies din lupta pentru califat au documente cu care pot veni în Europa, apoi în SUA’, a spus el.