SUA depăşeşte dublul numărului de puşcaşi marini staţionaţi în Norvegia

Publicat: Joi, 16 August 2018 16:37 // Actualizat: Joi, 16 August 2018 16:37 // Sursa: romaniatv.net

Statele Unite vor depăşi dublul numărului lor de puşcaşi marini staţionaţi în Norvegia, în conformitate cu planuri prezentate pentru prima oară în iunie, a anunţat miercuri Ministerul norvegian al Apărării.

Planurile de creştere a numărului de puşcaşi marini în Norvegia la 700 de la 330 şi mutarea unora dintre ei mai aproape de graniţa cu Rusia au provocat o reacţie puternică din partea Moscovei, care le-a numit "în mod clar neprietenoase".

Guvernul de la Oslo, din ce în ce mai preocupat în legătură cu Rusia de la anexarea Crimeii în 2014, insistă că creşterea prezenţei SUA este numai pentru antrenamente şi nu ar trebui interpretată ca o escaladare militară, potrivit Agerpres.

Puşcaşii marini urmau să părăsească Norvegia la sfârşitul acestui an după ce un contingent iniţial a sosit în 2017 pentru a se antrena pentru lupte în condiţii de iarnă. Ei sunt primele trupe străine staţionate în Norvegia de la Al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi Rusia avertizează Norvegia că prezenţa marinei americane subminează încrederea dintre Moscova şi Oslo

Ministrul de externe Ine Eriksen Soereide a declarat anterior reporterilor că decizia nu constituie stabilirea unei baze permanente a SUA în Norvegia şi nu vizează Rusia, potrivit Agerpres.

Rotaţia forţelor va dura până la cinci ani comparativ cu o perioadă iniţială de şase luni de la începutul anului 2017, prelungită apoi în iunie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H