SUA, Gay Pride: Bărbat arestat şi inculpat la Los Angeles, după ce a fost descoperit cu un arsenal de arme de foc

Tânărul arestat la Los Angeles în posesia unui arsenal de arme de foc și explozibili înainte de Gay Pride duminică, ziua atentatului din Orlando (Frorida), a fost inculpat marți și riscă peste nouă ani de închisoare, relatează AFP și Reuters.

15 iun. 2016, 07:43
SUA, Gay Pride: Bărbat arestat şi inculpat la Los Angeles, după ce a fost descoperit cu un arsenal de arme de foc

James Howell (20 de ani) face obiectul a trei capete de acuzare de ordin penal pentru deținerea unui dispozitiv distrugător pe o rută publică, a unei puști de asalt și a unor încărcătoare cu muniție de mare capacitate, se afirmă într-un comunicat al procurorului din Los Angeles, Jackie Lacey. El a fost inculpat și pentru delict privind deținerea unei arme de foc încărcate într-un vehicul.

Procurorii cer stabilirea unei cauțiuni de două milioane de dolari, față de o jumătate de milion până în prezent.

Howell, originar din statul Indiana (nord), a fost arestat duminică în zori în Santa Monica, localitate la malul mării ce se învecinează cu Los Angeles. În mașina sa au fost găsite trei puști de asalt, încărcătoare cu muniții de mare capacitate, precum și un recipient cu circa 18 litri de produse chimice care permit producerea de explozibili, au precizat autoritățile, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un tânăr înarmat care se îndrepta spre o paradă gay, arestat în Statele Unite

El le-a declarat autorităților în timpul arestării că intenționa să meargă la Gay Pride, parada anuală a homosexualilor, la care au participat sute de mii de persone la Hollywood la câteva ore după atentatul din Orlando ce a avut loc într-un club de noapte pentru homosexuali, unde au fost ucise 49 de persoane.

FBI-ul din Indianapolis ”a procedat îndeosebi la o percheziție la domiciliul lui Howell în Clark County (Indiana) luni seara în legătură cu ancheta”, a precizat o purtătoare de cuvânt a FBI, Laura Eimiller, într-un comunicat. Ea nu a dat deocamdată nici o informație care să indice o eventuală legătură între Howell și atentatul din Orlando, cel mai sângeros din SUA de la cele din 11 septembrie 2001.