SUA, gest umanitar fără precedent. Va dona 500 de milioane doze de vaccin țărilor sărace din Africa

SUA va face un gest umanitar fără precedent, Joe Biden a decis donarea a 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer țărilor sărace din Uniunea Africană.

09 iun. 2021, 23:57
SUA, gest umanitar fără precedent. Va dona 500 de milioane doze de vaccin țărilor sărace din Africa

SUA va face un gest umanitar fără precedent, care va ajuta țările sărace din Uniunea Africană să depășească mai ușor pericolul pandemiei. Președintele Joe Biden a hotărât că Statele Unite ale Americii va achiziționa și dona 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer. Anunțul a fost făcut în cadrul Summitului de la Cornwall, Marea Britanie. Aproximativ 200 de milioane de doze de vaccin vor fi trimise țărilor vulnerabile din Africa în 2021, iar celelalte 300 de milioane de doze vor fi transportate la începutul lui anului 2022.

Toate cele 500 de milioane de doze din serul anti-Covid19 vor ajunge în țăriile din Uniunea Africană dar și în alte 92 de țări africane cu nivel scăzut de trai.

Jacob Jeremiah, consilierul prezidențial pe probleme de securitate, a declarat că este de datoria Statelor Unite ale Americii să intervină îns ituații de criză globală, iar contribuția americanilor va fi benefică pentru țările africane.

SUA va dona 80 de milioane de doze de vaccin altor țări sărace din lume

Joe Biden a mai precizat în trecut că va dona 80 de milioane de doze de vaccin altor țări din lume până la sfârșitul lui iunie, anul acesta. Cel puțin 75% din dozele de vaccin donate fac parte din programul global de vaccinare, numit COVAX. Restul de 25% din dozele din serul anti-Covid19 vor fi donate țărilor sărace.

Președintele Biden a declarat că vor exista îndeajuns de multe doze de vaccin astfel încât fiecare cetățean american să fie imunizat. Președintele a mai menționat că dorește ca până la 4 iulie, 70% din populația SUA să fie vaccinată, titrează CNN.