SUA impune sancţiuni fostului preşedinte cubanez Raul Castro. A încălcat drepturile omului

SUA au anunţat joi instituirea de sancţiuni împotriva fostului preşedinte cubanez Raul Castro, acuzându-l de încălcări ale drepturilor omului.

26 sept. 2019, 19:07
SUA impune sancţiuni fostului preşedinte cubanez Raul Castro. A încălcat drepturile omului

Sancţiunile privesc interdicţia de călătorie în SUA şi îl vizează pe Raul Castro, în vârstă de 88 de ani, fratele lui Fidel Castro, şi întreaga sa familie, în special fiica sa Mariela Castro Espin, militantă a comunităţii LGBT şi pentru prevenirea SIDA. Ea s-a deplasat în SUA în 2012.

În funcţiile în cadrul Partidului comunist cubanez pe care continuă să le deţină, „Raul Castro supervizează un sistem de detenţie arbitrară a mii de cubanezi care afectează în prezent peste 100 de deţinuţi politici”, a afirmat secretarul de stat Mike Pompeo în cadrul unui comunicat, potrivit Agerpres.

Sancţiunile vizează, de asemenea, şi pedepsirea lui Raul Castro pentru susţinerea lui Nicolas Maduro, a cărui preşedinţie a Venezuelei este considerată ilegitimă de către Washington.

„SUA susţin cu fermitate drepturile popoarelor cubanez şi venezuelean”, a subliniat Mike Pompeo în comunicatul său. „Vom continua să căutăm toate instrumentele diplomatice şi economice necesare pentru a ajuta poporul venezuelean să efectueze tranziţia pe care o merită”, a adăugat el.