SUA, lovite din nou de URGIA ALBĂ. Este cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani VIDEO

Statele Unite al Americii au fost lovite, din nou, de vortexul polar. Peste 150 de milioane de americani se pregătesc să înfrunte urgia albă pentru a treia oară în două luni, potrivit România TV. Este cea mai cumplită iarnă care s-a abătut asupra SUA în mai bine de trei decenii.

27 feb. 2014, 13:38
SUA, lovite din nou de URGIA ALBĂ. Este cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani VIDEO

Gerul cumplit a fost adus din nou de vortexul polar, fenomen creat de o rotaţie în sens invers a aerului dens şi rece, de origine polară. Fluviul Mississippi a îngheţat bocnă. La Minneapolis, temperaturile au fost sub zero grade 49 de zile consecutiv. „Nu a mai fost atât de frig de ani de zile şi nu am văzut atâta zăpadă de când eram copil. Cum este să trăieşti aici?”, a declarat un locuitor din Minneapolis.

Până şi meteorologul local a epuizat metodele de a prezenta oamenilor situaţia. Şi este conştient că, în această perioadă, telespectatorii nu îl simpatizează defel. „Oamenii mă urăsc acum. Ştii, intri într-o cafenea şi, de obicei, lumea salută, întreabă ce mai faci. Dar acum se uită urât. E un moment dificil”, a declarat meteorologul Ian Leonard.

Temperaturi atât de scăzute nu s-au mai înregistrat de la începutul anilor ’80. Dar chiar şi atunci, iernile nu au început atât de devreme şi nu au durat atât de mult.