SUA: Panetta a semnat ordinul de trimitere a două baterii Patriot în Turcia

Ministrul american al apărării, Leon Panetta, a semnat ordinul de trimitere a două baterii de rachete de tip Patriot şi a 400 de militari în Turcia, pentru apărarea teritoriului acestui stat de eventuale atacuri cu rachete din Siria, informează Reuters, preluând o ştire difuzată vineri dimineaţă de cotidianul The New York Times (NYT).

14 dec. 2012, 07:31
SUA: Panetta a semnat ordinul de trimitere a două baterii Patriot în Turcia

În total, şase baterii de rachete sol-aer Patriot vor fi trimise în Turcia – câte două de către SUA, Olanda şi Germania -, menţionează NYT. Toate se vor afla sub comanda NATO şi sunt programate să devină operaţionale până la sfârşitul lunii ianuarie, scrie aceeaşi publicaţie, potrivit Agerpres.

Miniştrii de externe din statele membre NATO au aprobat, la 4 decembrie, desfăşurarea de rachete sol-aer Patriot în sudul Turciei, după ce Ankara a prezentat o cerere oficială în acest sens. Scopul declarat al deciziei este de a proteja teritoriul turc de eventuale rachete lansate din Siria, unde au loc lupte între trupele guvernamentale fidele regimului Bashar al-Assad şi forţele rebele.