SUA şi şase ţări cer Rusiei să pună capăt loviturilor aeriene asupra poziţiilor opoziţiei şi civililor sirieni

SUA și alte șase state au făcut apel la Rusia să pună capăt atacurilor asupra opoziției siriene și civililor, exprimând 'profundă îngrijorare' asupra operațiunii militare ruse în Siria, relatează Reuters, citată de Agerpres.

02 oct. 2015, 18:33
SUA şi şase ţări cer Rusiei să pună capăt loviturilor aeriene asupra poziţiilor opoziţiei şi civililor sirieni

Într-o declarație comună, SUA, Franța, Germania, Qatar, Arabia Saudită, Turcia și Marea Britanie au criticat loviturile aeriene ruse despre care afirmă că nu au vizat poziții sau obiective ale grupării Statul Islamic.

‘Aceste acțiuni militare constituie o escaladare suplimentară și nu vor face decât să alimenteze și mai mult extremismul și radicalizarea’, se menționează în declarația comună, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Coaliţia internaţională condusă de SUA somează Rusia să bombardeze NUMAI poziţiile teroriştilor din Siria

Între timp, Ministerul rus de Externe, citat de agențiile ruse de presă, informează că forțele aeriene ruse au efectuat vineri 14 zboruri în Siria, lansând șase lovituri aeriene asupra unor obiective ale grupării jihadiste.

Igor Konașenkov a precizat că la raiduri au luat parte avioane Su-34, Su-24M și Su-25 și că un centru de operațiuni militare al jihadiștilor SI din provincia Idlib a fost distrus în urma loviturilor aeriene ruse.