SUA: Un angajat al serviciilor de sănătate din Texas, diagnosticat cu Ebola

Un îngrijitor de la spitalul din Texas care s-a ocupat de bărbatul mort în această săptămână din cauza febrei hemoragice Ebola a contractat virusul, conform testele preliminare, au anunţat duminică autorităţile sanitare din statul american, relatează AFP şi Reuters.

12 oct. 2014, 11:03
SUA: Un angajat al serviciilor de sănătate din Texas, diagnosticat cu Ebola

Un angajat al serviciilor de sănătate din Texas a fost diagnosticat cu Ebola. ‘Ştim că ar putea exista un al doilea caz, şi suntem pregătiţi pentru această eventualitate’, a declarat şeful serviciilor de sănătate din Texas, doctorul David Lakey. ‘Ne întărim echipa din Dallas şi lucrăm cu grijă maximă pentru a evita răspândirea virusului’, a adăugat el

Angajatul lucra la Texas Health Presbyterian din Dallas, spitalul unde a fost îngrijit Thomas Eric Duncan, liberianul decedat miercuri din cauza acestei boli. Îngrijitorul a acuzat vineri noapte o febră uşoară şi a fost izolat şi supus testelor.

Nu a fost oferită nicio informaţie privind modul în care pacientul a fost contaminat cu Ebola.

Un pacient liberian bolnav de Ebola, primul care a fost diagnosticat cu această boală în SUA, a decedat săptămâna trecută la Dallas, în Texas, unde fusese spitalizat.