SUA vor contribui cu echipamente de înaltă tehnologie la forţa de reacţie ultrarapidă

SUA vor contribui cu forțe pentru operațiuni speciale, intelligence și echipamente militare de înaltă tehnologie la noua forță de reacție ultrarapidă a NATO, ce are printre obiective descurajarea oricărei viitoare acțiuni militare a Rusiei, transmite Reuters, citând declarația secretarului american al apărării, Ashton Carter, aflat începând de luni într-un turneu european.

22 iun. 2015, 16:45
SUA vor contribui cu echipamente de înaltă tehnologie la forţa de reacţie ultrarapidă

Responsabilul american, care s-a întâlnit luni la Muenster (nordul Germaniei) cu membri ai forței de reacție ultrarapide (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF), a declarat că se pregătește să discute, la reuniunea omologilor săi din NATO din 24-25 iunie de la Bruxelles, viitoarea contribuție a Statelor Unite la această forță.

Citeşte şi Armata americană este cel mai mare angajator din lume

Potrivit oficialului american, sprijinul Washingtonului va cuprinde intelligence, echipament de supraveghere și recunoaștere — care poate include drone sau aparate de zbor cu pilot—, precum și forțe de operațiuni speciale, expertiză logistică și echipamente militare de înaltă tehnologie. SUA vor mai contribui cu capabilități de tragere de precizie, care pot include orice de la artilerie terestră la sprijin aerian sau naval.