SUA vor să accelereze vânzările de arme către ţările din Golf

Publicat: Luni, 03 August 2015 20:09 // Actualizat: Luni, 03 August 2015 22:41 // Sursa: romaniatv.net

SUA vor accelera vânzările de arme către țările arabe din Golf, a dat asigurări luni secretarul de stat John Kerry la Doha, cu prilejul unei reuniuni a țărilor din regiune îngrijorate de acordul cu Iranul din domeniul nuclear, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Foto: nypost.com

'Am căzut de acord că accelerăm unele vânzări de arme care sunt necesare și care în trecut au durat prea mult', a declarat Kerry în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, cu acest prilej s-a convenit formarea unor grupuri speciale pentru schimbul de informații, a adăugat șeful diplomației americane.

El a vorbit și despre o continuare a discuțiilor între SUA și aliații lor din Golf privind 'modalitatea de a integra sistemele sistemele de rachete balistice ale țărilor din regiune' precum și 'creșterea numărului de exerciții militare pe care le facem împreună'.

'Sunt exemple privind modul în care credem că securitatea regiunii poate fi întărită și cooperarea ameliorată', a pledat John Kerry, alături de ministrul qatariot de externe, Khaled al-Attiya.

John Kerry se află la Doha pentru a-i liniști pe omologii săi din monarhiile arabe din Golf privind avantajele pentru securitatea regiunii ale acordului semnat la jumătatea lunii iulie între Iran și marile puteri.

El participă la o reuniune excepțională a miniștrilor de afaceri externe ai țărilor membre ale Consiliului de cooperare al Golfului, din care fac parte Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman, Qatar, potrivit Agerpres.

Șeful diplomației din Qatar, care a vorbit în numele țării sale, a afirmat că acordul din dosarul nuclear iranian este 'cea mai bună dintre mai multe opțiuni'.

Potrivit AFP, acordul permite Teheranului să dezvolte cercetarea civilă în domeniul nuclear, împiedicându-l în același timp să se doteze cu arma atomică, în schimbul ridicării progresive și condiționate a sancțiunilor internaționale care sufocă Iranul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 aug 20:18
Votează email 0 email
...îngrijorate de acordul cu Iranul din domeniul nuclear, relatează AFP, citată de Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H