Sub deviza „să încercăm şi asta” tot mai multe companii apelează la social media

Pe principiul "eşti pe Facebook, deci exişti", firmele au descoperit în ultima perioadă în reţele de socializare un nou canal publicitar. Deşi bugetele alocate nu sunt mari, companiile testează şi această metodă pentru a-şi creşte business-ul şi notorietatea în piaţă.

15 feb. 2012, 12:45
Sub deviza „să încercăm şi asta” tot mai multe companii apelează la social media

„Segmentul social media este confiscat, îndrăznesc să spun că temporar, de Facebook. Numeric, este extrem de puternic, peste 4 milioane de conturi active. Din punct de vedere al bugetelor atrase, în mixul de comunicare media online, Facebook începe să aibă o pondere semnificativă, însă nu depăşeşte încă 10% din total. Procentul acesta va creşte, însă, mai ales că exista tot mai multe campanii care au loc doar pe Facebook”, a declarat pentru RTV.NET Dragoş Stanca, managing director al companiei Q2M (FOTO).

Potrivit acestuia, firmele alocă bugete acolo unde îşi găsesc consumatori sau clienţi la un preţ cât mai mic şi cât mai targetat posibil. Cum Facebook e o platformă ideală pentru atingerea acestui obiectiv şi companiile sunt dispuse să aloce bugete, însă momentan mai degraba la capitolul „să încercăm şi asta”.

La capitolul influenţă asupra clienţilor, Dragoş Stanca este de părere că o campanie poate avea succes dacă este gândită inteligent. „Nu se poate atinge un obiectiv clar fară o gândire în spate. Doar aruncarea unei pagini Facebook pe reţea nu e suficientă„, spune Stanca.