Sub presiunea sancţiunilor UE, fostul cancelar Gerhard Schroder se desparte de Putin. Şi-a dat demisia de la gigantul rus Rosneft

Cea mai mare companie petrolieră din Rusiei, Rosneft, a anunţat vineri că fostul cancelar german Gerhard Schroder a demisionat din consiliul de administrație al companiei.

20 mai 2022, 15:16
Sub presiunea sancţiunilor UE, fostul cancelar Gerhard Schroder se desparte de Putin. Şi-a dat demisia de la gigantul rus Rosneft

Alături de Gerhard Schroder a părăsit Rosneft şi directorul Nord Stream AG, Matthias Warnig. „PJSC NK Rosneft informează că domnii Gerhard Schroeder și Matthias Warnig şi-au anunțat imposibilitatea de a-și continua exercitarea atribuțiilor în Consiliul de Administrație al companiei”, se arată pe site-ul Rosneft. Compania le-a mulțumit pentru contribuția lor la dezvoltarea afacerii, precum și pentru sprijinul acordat.

Rosneft, din care guvernul rus deține 51% din acțiuni, este cea mai mare companie petrolieră din Rusia și una dintre cele mai importante companii petroliere din lume în ceea ce privește volumul producției și numărul de rezerve.

Schroder, care l-a descris pe președintele rus Vladimir Putin drept „prietenul său”, a fost uneori ținta criticilor în țările occidentale din cauza acestei relații.

Citeşte şi Gerhard Schröder îşi pierde birourile din cauza relaţiei cu Putin, dar îşi păstrează pensia specială

Parlamentul European a cerut joi ca Gerhard Schroder să fie trecut pe lista neagră dacă nu părăsește consiliul de administrație al Rosneft, într-o acțiune menită, de asemenea, să-l descurajeze să accepte un post de conducere la Gazprom.

Fostul cancelar federal, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi deţinător al mai multor funcţii de conducere în companii ruse, a fost privat de o parte dintre privilegiile sale de fost cancelar german, a anunțat joi legislativul de la Berlin.

Citeşte şi Directorul adjunct de la Gazprom s-a sinucis. A fost găsit mort în garaj cu un bilet de adio lângă el


loading...
Partenerii noștri