SUBIECTE BACALAUREAT 2012 MATEMATICĂ. Alexandrescu: Există subpuncte foarte uşor de realizat

SUBIECTE BACALAUREAT 2012 MATEMATICĂ. Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut, miercuri, proba obligatorie a profilului: MATEMATICĂ sau ISTORIE. Subiectele la matematică au fost obţinute şi publicate pe RTV.NET. Cristian Alexandrescu, fostul inspector şcolar general al Capitalei, a declarat că subiectele de anul acesta de la Bacalaureat au fost normale, la acelaşi nivel de dificultate cu cele de la Bacalaureatul Olimpicilor, "dar asta nu înseamnă că sunt grele".

04 iul. 2012, 10:09
SUBIECTE BACALAUREAT 2012 MATEMATICĂ. Alexandrescu: Există subpuncte foarte uşor de realizat

SUBIECTE BACALAUREAT 2012. Peste 180.000 de candidaţi au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului de la bacalaureat, dintre care 145.199 de absolvenţi au optat pentru disciplina Matematică, iar 38.548 pentru Istorie, potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei.

Absolvenţii de clasa a XII-a, care au susţinut proba de matematică, au avut de rezolvat Varianta 5, o variantă cu trei subiecte bine structurate. VEZI AICI SUBIECTELE

„Făcând comparaţie şi cu subiectele date la Bacalaureatul Olimpicilor sunt cam la acelaşi nivel de dificultate, dar asta nu înseamnă că sunt grele. Sunt bine structurate. Există subpuncte foarte uşor de realizat. Un elev, care are o pregătire medie, poate să rezolve cel puţin trei, patru dintre subiectele respective, un minim de 20 de puncte de fiecare subiect. Cine s-a pregătit pentru examenul de Bacalaureat poate să obţină 7. Nu este niciun subiect problematic. Este o structură pe care elevii o cunosc de foarte mult timp. Cel puţin în ultimii 5, 6 ani s-a dat cam aceeaşi structură la subiecte. Au fost subiecte normale”, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, Cristian Alexandrescu, fostul inspector şcolar general al Capitalei.
 
Ultima probă a examenului, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, va avea loc la vineri, 6 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele. Pe 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie vor fi analizate contestaţiile, iar pe 13 iulie va fi afişarea rezultatelor finale.
Ministerul Educaţiei a publicat MODELE DE SUBIECTE şi pentru următoarele probele scrise: