SUBIECTE BACALAUREAT 2019 PROBA LA ALEGERE. Subiecte la Fizică, Chimie, Informatică la Bac 2019

Publicat: Miercuri, 20 Martie 2019 23:17 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2019 13:48 // Sursa: romaniatv.net

Simularea la Proba la alegere a profilului și specializării are loc pe 21 martie şi se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a.

SUBIECTE BACALAUREAT 2019 PROBA LA ALEGERE. Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

  • Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională.
  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

VEZI SUBIECTELE LA FIZICĂ

VEZI SUBIECTELE LA CHIMIE

VEZI SUBIECTELE LA BIOLOGIE

VEZI SUBIECTELE LA INFORMATICĂ

VEZI SUBIECTELE LA GEOGRAFIE

VEZI SUBIECTELE LA FILOSOFIE

VEZI SUBIECTELE LA LOGICĂ 

VEZI SUBIECTELE LA ECONOMIE

VEZI SUBIECTELE LA PSIHOLOGIE

VEZI SUBIECTELE LA SOCIOLOGIE

SUBIECTE BACALAUREAT 2019 PROBA LA ALEGERE. Cum se corectează lucrările

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Corectarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog decât dacă elevii doresc acest lucru și fac în acest sens o cerere scrisă.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 31 mai 2019. Înscrierile pentru susţinerea examenului de bacalaureat 2019 în prima sesiune se fac în săptămâna 27 - 31 mai 2019.

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2019. Ce au de rezolvat elevii la proba obligatorie

SUBIECTE BACALAUREAT 2019 PROBA LA ALEGERE. CALENDAR BACALAUREAT 2019

Anul acesta este că, spre deosebire de examenul de Bacalaureat 2018, probele de competențe de la Bacalaureat 2019 nu s-au mai dat în iarnă, în timpul anului școlar, ci se revine la sistemul vechi - vor fi primele examinări în cadrul sesiunii din vară.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2019 va începe la 3 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie).

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în 12 - 13 iunie se vor evalua competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă - Limba şi literatura română - Ea) - va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba şi literatura maternă - Eb)- este programată pe 2 iulie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului pe 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - se va desfăşura pe 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finaleeste prevăzută pentru data de 13 iulie.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Cum arată cerinţele la prima probă scrisă

SUBIECTE BACALAUREAT 2019 PROBA LA ALEGERE. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următorul calendar:

15 - 19 iulie - înscrierea candidaţilor;
26 iulie - înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe;
21 august - limba şi literatura română - proba Ea) - proba scrisă;
22 august - limba şi literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă;
23 august - proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă;
26 august - proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă.

Pe 27 şi 28 august va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, pe 29 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B, 30 august şi 2 septembrie - evaluarea competenţelor digitale - proba D, iar pe 2 - 3 septembrie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C.

În data de 3 septembrie va avea loc afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12,00 - 16,00).

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor la a doua sesiune de bacalaureat 2019, vor fi afişate pe 7 septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7216
RON
24 Aug
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H