SUBIECTE CHIMIE BAC 2017, potrivit EDU.RO. Elevii dau proba la alegere a profilului şi specializării

SUBIECTE CHIMIE BAC 2017. Absolvenţii de clasa a XII-a au vineri, 30 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Ei au avut de ales între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

30 iun. 2017, 04:17
SUBIECTE CHIMIE BAC 2017, potrivit EDU.RO. Elevii dau proba la alegere a profilului şi specializării

SUBIECTE CHIMIE BAC 2017. Vineri este ultima probă pentru elevii de clasa a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie). Pe 5 iulie se vor da răzultatele.

RomaniaTV.net vă arată în scurt timp subiectele şi baremele de corectare de la chimie. VEZI AICI CE AU AVUT DE SCRIS ELEVII LA CHIMIE

Sesiunea august-septembrie 2017

  • 11 – 14 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  • 27 iulie 2017 Înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe
  • 21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) – probă scrisă
  • 22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
  • 23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
  • 24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă
  • 25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
  • 1 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
  • 2 – 5 septembrie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
  • 6 septembrie 2017 Afişarea rezultatelor finale

STABILIREA REZULTATELOR FINALE SI REZOLVAREA CONTESTATIILOR

Dupa încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat si dupa evaluarea si notarea tuturor lucrarilor scrise, se comunica rezultatele finale pentru toti candidatii.
Pentru fiecare candidat care a obtinut cel putin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculeaza media generala de bacalaureat ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la respectivele probe.

Nu se calculeaza media generala de bacalaureat pentru candidatii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminati de la o proba.
Contestatiile la probele scrise se depun si se înregistreaza la centrul de examen, în perioada prevazuta de calendarul examenului de bacalaureat.

Dupa terminarea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, în comparatie cu cele acordate initial. În situatia în care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisie, formata din alti profesori cu experienta, altii decât cei care au evaluat initial lucrarile în centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectând cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestatii.

Pentru lucrarile care au primit initial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii.