SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A 2018. Vezi ce au avut de scris copiii la test

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A 2018. Elevii de clasa a II-a au susţinut luni probele scrise la limba română din cadrul Evaluării Naţionale, conform calendarului aprobat de MEN.

07 mai 2018, 12:01
SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A 2018. Vezi ce au avut de scris copiii la test

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A 2018. Prima sesiune de evaluare vizează elevii claselor a II-a și începe luni, 7 mai, cu probele scrise la limba română și limba maternă.

VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A- TEST 1

VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A- TEST 2

VEZI AICI SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A II-A- Limba română scris/Limba maternă pentru minorități scris

Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute în data de 8 mai.

Proba de matematică este programată în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: limba română – 15 mai, matematică – 16 mai şi limba maternă – 17 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 23 mai – limbă şi comunicare şi 24 mai – matematică şi ştiinţele naturii.

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi, potrivit Ministerului Educaţiei.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV şi EN VI. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Cumulat, se estimează participarea a peste 575.000 de elevi înscrişi în cele trei clase.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. 


loading...