SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Profesor de română: Se poate lua cu uşurinţă nota şase

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut marţi, 25 iunie, proba de limba şi literatura română. Examenul a început la ora 09.00 şi s-a încheiat la 11.00. În două ore, elevii au avut de rezolvat varianta 10, o variantă accesibilă, potrivit profesorilor de română. "Cerinţele au fost previzibile. A fost un subiect mediu. Se poate lua cu uşurinţă o notă de 6-7", a spus pentru RTV.NET Cristina Adomniţei, cadru didactic la o şcoală din Capitală.

25 iun. 2013, 11:14
SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Profesor de română: Se poate lua cu uşurinţă nota şase

Evaluare Naţională 2013. Proba scrisă la limba română a început la ora 9.00, după extragerea plicului cu varianta de subiecte. Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, luni dimineaţa, subiectele de la VARIANTA 10.

VEZI: Ce SUBIECTE au primit elevii de clasa a VIII-a la limba română

„Subiectul a fost accesibil pentru elevi, este în conformitate cu programa, e pe modelul subiectelor publicate ca model, care s-au dat şi la simulăre. Nu mai au probleme ca anul trecut. Cerinţele au fost previzibile. Am vorbit cu elevii mei şi mi-au spus că au şi greşit, dar că nu a fost foarte greu. A fost un subiect mediu. Se poate lua cu uşurinţă o notă de 6-7, este mai greu să iei un 9, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET Cristina Adomniţei, profesor de limba română la Şcoala Generală nr. 135.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua miercuri, 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, respectiv joi, 27 iunie, cu proba de matematică.

Afişarea primelor rezultate este programată sâmbătă, 29 iunie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 2 iulie. Afişarea rezultatelor finale (după contestaţii) va avea loc în data de 3 iulie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Vezi MODELUL DE SUBIECT şi BAREMUL DE CORECTARE la limba română

Acesta este al doilea an în care elevii vor susţine probele în săli de examen supravegheate cu camere video.  Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea în două ore.

Evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori din unitatea respectivă de învăţământ. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ. Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

În 2012, aproape 34% dintre absolvenţii claselor a VIII-a nu au reuşit să obţină media 5. Pentru susţinerea celor trei examene de la Evaluarea Naţională 2012 (examenele de Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, Matematică) au fost înscrişi 190.291 de elevi, iar 6,3% dintre cei care au susţinut probele au contestat notele primite.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2013. Vezi LISTA LOCURILOR LIBERE de la fiecare liceu din ţară


loading...