SUBIECTE FILOSOFIE Bacalaureat 2021. Elevii de liceu s-au confruntat cu aceste cerinţe. Iată ce a picat la această materie!

Bacalaureat 2021 continuă miercuri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului și specializării. Subiectele și baremele la probele la alegere de la BAC 2021 vor fi publicate pe edu.ro începând cu ora 15:00. Ele vor fi disponibile și pe www.romaniatv.net.

30 iun. 2021, 15:20
SUBIECTE FILOSOFIE Bacalaureat 2021. Elevii de liceu s-au confruntat cu aceste cerinţe. Iată ce a picat la această materie!

SUBIECTE FILOSOFIE Bacalaureat 2021. Joi, 1 iulie, areloc ultima probă de la BAC 2021 – proba scrisă la Limba maternă. Până acum au fost susținute probele la Limba română, Matematică și Istorie. Anul acesta, pe fondul situației epidemiologice, probele de competențe nu au mai fost susținute, ci vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și în 2020.

SUBIECTE FILOSOFIE Bacalaureat 2021. Elevii de liceu s-au confruntat cu aceste cerinţe

Subiectele nu vor fi mai ușoare, dar formulările vor fi mai clare, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, duminică seară, despre subiectele care vor fi date de luni la Bacalaureat. Oficialul a spus că “nu accepă sub nicio formă formulări capcană”.

“Subiectele nu vor fi mai ușoare. Formulările vor fi clare, pe înțelesul candidaților, și nu accept sub nicio formă formulări capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor, nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din sistemul de educație, profesorii în ultimă instanță, dar nicidecum elevi. Nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susțin examenul de Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu în seara dinaintea primei probe a examenului, cea la Limba și literatura română, la Digi 24.

Iată aici subiectele la Bac Filosofie 2021.

E_d_filosofie_2021_var_01_LMA

Cum arată programa la Filosofie

Competențe de evaluat Programa pentru Filosofie Bac 2021 își propune să evalueze următoarele competențe:

Precizarea semnificaţiei filosofice a unor concepte
Analizarea unui text filosofic din perspectiva temei, problemei, soluţiei propuse şi argumentelor cu care este susţinută soluţia
Analizarea comparativă şi critică a structurii argumentative a unor puncte de vedere filosofice, a premiselor şi a consecinţelor acestora
Argumentarea unui punct de vedere personal referitor la o problemă filosofică

Programa Filosofie BAC 2021 – Domenii de conținut

Programa pentru Filosofie Bac 2021 curpinde următoarea materie:

Omul
• Problematica naturii umane
• Sensul vieţii Morala
• Teorii morale
• Probleme de etică aplicată

Politica
• Libertate şi responsabilitate social-politică
• Egalitate şi dreptate
• Teorii politice moderne și contemporane

Cunoaşterea
• Forme de cunoaştere şi tipuri de adevăr
• Adevăr şi eroare

Potrivit Ministerului Educației, programa la Filosofie pentru Bac 2021 este realizată în conformitate cu prevederile programelor şcolare în vigoare pentru învățământul liceal. Variantele de subiecte pentru examenul național de bacalaureat 2021 evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare nprevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor. Variantele de subiecte pentru examenul național de bacalaureat 2021 se elaborează în baza prezentei programe şi nu vizează conţinutul unui manual anume.

Citeşte şi: Bacalaureat 2021. Absolvenții de liceu susțin proba scrisă la alegere a profilului. Cu ce subiecte se confruntă elevii!