SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Ce subiecte s-au dat în tomană. Au fost grele?

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2015 EDU.RO.  Absolvenţii de liceu dau, miercuri, examenul la istorie de la BAC 2015, sesiunea de toamnă. 

25 aug. 2015, 20:35

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2015 EDU.RO. UPDATE, SUBIECTE ATAŞATE

 

Dintre cei 29.292 de absolvenţi înscrişi la proba scrisă de limba română, s-au prezentat la examen 23.737, dintre care 67 au fost eliminaţi, cei mai mulţi (nouă) în judeţul Bihor. Nu s-au prezentat 5.555 de candidaţi, arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat.

Sesiunea august – septembrie a bacalauretului continuă marţi cu examenul la limba şi literatura maternă. La această probă s-au înscris 910 candidaţi (841 la maghiară, 50 la germană, patru la turcă, 13 la ucraineană şi doi la italiană).

Miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului (matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist), la care sunt înscrişi 33.294 de absolvenţi, iar vineri, ultimul test scris din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării (biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie), cu 36.657 de candidaţi înscrişi.

Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la ISTORIE

 Vezi şi: Barem de corectare MATEMATICĂ BACALAUREAT 2015. Verifică dacă ai rezolvat corect subiectele la MATEMATICĂ de la BAC 2015

 

CALENDAR BAC 2015 SESIUNEA AUGUST-SEPTEMBRIE:

  • 13–17 iulie 2015 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  • 17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 18-19 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 20-21 august 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 24 august 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
  • 25 august 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
  • 26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
  • 28 august 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
  • 31 august 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 1-2 septembrie 2015 Rezolvarea contestaţiilor
  • 3 septembrie 2015 Afişarea rezultatelor finale

CALENDAR BACALAUREAT 2015. Absolventilor de liceu le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose – pe care sunt obligati sa le lase in sala de depozitare din liceul in care sustin bacalaureatul. Candidatii care refuza sa depoziteze aceste obiecte „nu vor fi primiti in examen”. De asemenea, absolventilor de liceu le este interzis sa aiba in salile de examen, „in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea ori in bancile in care sunt asezati in salile de examen orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor”.

CALENDAR BAC 2015. Candidatii de la Bacalaureat nu au voie sa intre in examen nici cu telefoane mobile, casti audio si nici cu orice fel de mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu exteriorul”. Absolventilor li se interzice sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare intre candidati ori cu exteriorul.

CALENDAR BACALAUREAT 2015. Candidatii la BAC care incalca regulile de mai sus vor fi eliminati din examen, indiferent daca au folosit sau nu materialele interzise si indiferent daca acestea au fost introduse in sala de examinare de catre ei, de catre alti candidati, profesori din comisie sau de alte persoane. Incalcarea acestor reguli reprezinta tentativa de frauda, iar absolventii respectivi nu mai pot participa la urmatoarele probe ale Bacalaureatului si sunt declarati „eliminati din examen”. De asemenea, cei „eliminati din examen” nu mai au posibilitatea de a le fi recunoscute, in sesiunile urmatoare, notele pe care le-au obtinut la examenele bac-ului pe care le-au sustinut anterior eliminarii, nici cele de la probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

CALENDAR BAC 2015. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.