SUBIECTE ISTORIE EDU.RO BACALAUREAT 2019. Ce subiecte au picat la proba obligatorie a profilului UPDATE

SUBIECTE ISTORIE EDU.RO BACALAUREAT 2019.  Peste 130.000 de candidaţi, atât absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia curentă, cât şi din promoţiile anterioare, susțin PROBELE SCRISE din cadrul examenului de BACALAUREAT 2019, potrivit datelor oficiale anunţate de MINISTERUL EDUCAŢIEI. REZULTATELE FINALE ale examenului de BACALAUREAT 2019 urmează să fie AFIŞATE în 13 IULIE. Miercuri, 3 iulie, absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut PROBA SCRISĂ OBLIGATORIE a profilului, respectiv MATEMATICĂ sau ISTORIE.

03 iul. 2019, 05:29

UPDATE: La istorie, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text despre comunism și Uniunea Sovietică la subiectul I. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu pe tema spațiului românesc în perioada Evului Mediu.

UPDATE: SUBIECTE ISTORIE EDU.RO BACALAUREAT 2019. Miercuri, 3 iulie, absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut PROBA SCRISĂ OBLIGATORIE a profilului, respectiv MATEMATICĂ sau ISTORIE.

VEZI AICI SUBIECTELE ŞI BAREMELE LA ISTORIE

România TV publica, în timp real, SUBIECTE şi BAREME pentru probele scrise obligatorii ale profilului, respectiv MATEMATICĂ şi ISTORIE, urmând ca, la ora 15:00, subiectele şi baremele să fie publicate şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

VEZI AICI CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2019

oate sălile de EXAMEN vor fi supravegheate video şi audio. Vor fi supravegheate, în acelaşi mod, şi sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica SUBIECTELE şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

SUBIECTE ISTORIE EDU.RO BACALAUREAT 2019.  Extrem de important este faptul că, potrivit metodologiei de EXAMEN, candidaţii NU pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru REZOLVAREA SUBIECTELOR, şi nici cu telefoane mobile sau căşti audio.

Cei care vor încălca această regulă vor fi eliminaţi din EXAMEN şi îşi vor pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 (trei) ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Bacalaureat 2019. Cu ce obiecte nu au voie elevii să intre în sala de examen

SUBIECTE ISTORIE EDU.RO BACALAUREAT 2019.  Absolvenţii de liceu promovează EXAMENUL DE BACALAUREAT 2019 dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 (şase) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de BACALAUREAT.