SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO clasa a XII-a. Elevii au proba obligatorie a profilului

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SUBIECTE ISTORIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE INFORMATICĂ SIMULARE. Elevii din clasa a XII-a susţin miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului. Ei dau examen la matematică sau la istorie având la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor.

09 mart. 2016, 04:19
SUBIECTE ISTORIE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO clasa a XII-a. Elevii au proba obligatorie a profilului

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SUBIECTE ISTORIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE INFORMATICĂ SIMULARE. Emoţii mari pentru elevii de clasa a XII-a. Miercuri, are loc proba obligatorie a profilului unde se dă examen la istorie sau matematică.

Mai jos aveţi modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011.

SUBIECTE Istorie

Elevii claselor a XII-a au susținut, luni, simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română.

La clasa a XII-a, profilul umanist, filieră vocaţională-profilul pedagogic, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Ştefan Petică – „Apune soarele pe dealuri”

La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul internetului în promovarea unei cărţi.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic sau dintr-un roman al experienţei.

SUBIECTE ROMANA SIMULARE BACALAUREAT 2016 EDU.RO. La clasa a XII-a, profil real-tehnologic şi vocaţional, cele 9 cerinţe de la Subiectul I au fost pe baza unui fragment dintr-o poezie de Adrian Maniu – „În seara asta”.

La Subiectul II, au avut de compus un text argumentativ de 150-300 cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi.

La Subiectul III, au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile construcţiei unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau G. Călinescu.

 

Subiectele şi baremele de corectare pentru sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2016 vor fi publicate de Ministerul Educaţiei pe edu.ro.

Examenul de bacalaureat, sesiunea din vară, se desfăşoară în perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolvenţii de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale şi de competenţe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 16 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00.
 
Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.