SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2013. Elevii au avut de rezolvat VARIANTA 2

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2013. Absolvenţii de liceu au susţinut, miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului, iar vineri, 5 iulie, este programată proba la alegere. Ministerul Educației Naţionale a anunţat că subiectele la proba obligatorie a Bacalaureatului au fost transmise. Cei care au intrat în sala de examen pentru proba de matematică au primit VARIANTA 2.

03 iul. 2013, 06:12

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2013. Pentru proba obligatorie a profilului la BACALAUREAT s-au înscris 174.555 de elevi, dintre care cea mai mare parte vor da examenul la MATEMATICĂ – 136.964, iar 37.965 vor susţine proba la ISTORIE. Elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cele trei subiecte. Fiecare subiect este notat cu 30 de puncte.

Subiectele la Matematica  – specializarea Matematică-informatică

Subiectele la Matematica  – specializarea Ştiinţele naturii

Ministerul Educației Naţionale a anunţat că subiectele la proba obligatorie a Bacalaureatului au fost transmise, în cele 583 de centre de examen, în condiţii de maximă siguranţă. MEN asigură că nu a existat niciun fel de breşă în procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00. Tot în ziua afişării rezultatelor, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale – pe data de 12 iulie.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de Bacalaureat, precizează metodologia aprobată de MEN.

Pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie, s-au înscris 187.898 de elevi.

Elevii claselor a XII-a au susţinut luni proba scrisă la limba şi literatura română. Ca în fiecare an, subiectele le-au dat bătăi de cap unora dintre candidaţi, iar perlele citite de profesori sunt memorabile şi stârnesc pe de o parte râsul, dar şi un motiv de îngrijorare vizavi de cunoştinţele acumulate de elevi în 12 ani de şcoală.

Citeşte: PERLE MEMORABILE de la BAC 2013

Ce poţi face dacă NU AI PROMOVAT Bacalaureatul. Vezi ce CURSURI poţi urma

Reguli stricte la BACALAUREAT 2013

În timpul examenelor, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile.

La accesul candidaţilor în centrul de examen se procedează astfel:

  • un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi verifică dacă fotografiile corespund;
  • candidaţii sunt îndrumaţi spre zona din centrul de examen unde se găsesc sălile de examen;
  • candidaţii sunt atenţionaţi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen şi să nu staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute;
  • candidaţii care au materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora.

Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.

Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen şi va fi supravegheată de o persoană dintre asistenţi, desemnată de comisia de examen.

După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.

BAC-ul s-ar putea SCHIMBA din 2013. Guvernul va discuta susţinerea de PROBE DIFERENŢIATE

Ministerul Educaţiei ar putea introduce CURSURI DE PREGĂTIRE pentru elevii care au picat BAC-ul