SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2019. Cât de greu este la proba obligatorie la Bac 2019

SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2019. Absolvenții de clasa a XII-a au susținut miercuri a doua probă scrisă la Bacalaureat 2019, la matematică sau istorie, în funcție de profilul pe care l-au urmat la liceu. Subiectele la matematică și istorie la Bacalaureat 2019 sunt disponibile pe RomaniaTV.net.

02 iul. 2019, 17:34
SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2019. Cât de greu este la proba obligatorie la Bac 2019

UPDATE: SUBIECTELE ŞI BAREMELE AU FOST PUBLICATE AICI

Subiectele la matematică de la Bac 2019 diferă în funcție de profilul urmat de candidat în timpul liceului. Astfel, au fost pregătite patru seturi de subiecte pentru Matematică-Informatică, Știinţele Naturii, Pedagogic și Tehnologic.

Ca și la probele anterioare, subiectele de la matematică și la istorie au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Corectarea lucrărilor va fi făcută în baza unor bareme de corectare a subiectelor la BAC 2019.

Cum se desfășoară a doua probă scrisă la Bacalaureat 2019

Accesul în săli al elevilor înscriși la bacalaureat 2019 este permis până la ora 8:30. Proba începe la ora 9:00, oră la care este începută împărțirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev care participă la BAC 2019.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Când sunt afișate rezultatele la Bacalaureat 2019

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 8:00 – 16:00.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE BACALAUREAT 2019. Ce au avut de rezolvat elevii la proba obligatorie

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2019. Simularea examenelor de BAC 2019 este susținută atât de elevii de clasele a XII-a, cât și de liceenii de a XI-a. 

VEZI ȘI SUBIECTELE LA ISTORIE

SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XII-A

 

SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE BAC 2019, CLASA A XI-A

 

Sursa foto: Ziarul Unirea

VEZI AICI SUBIECTE ŞI BAREME LA MATEMATICĂ

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2019.  Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.