SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Vezi cum arată cerinţele pentru CAPACITATE 2018, potrivit EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii clasei a VIII-a susţin în perioada 5 – 16 martie 2018 simularea Evaluării Naționale. Luni au avut examen la română, iar marţi dau matematica. Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, subiectele au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

06 mart. 2018, 04:39

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Luni, 5 martie, elevii clasei a VIII-a au avut simulare la proba de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2018.

VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018 

Marţi vor da examen la matematică, miercuri la limba și literatura maternă, iar în 16 martie vor fi comunicate rezultatele. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a), din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele au fost elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat.

Modelele de subiecte, însoțite de baremele de evaluare și de notare, au fost postate încă din luna noiembrie 2017 pe subiecte2018.edu.ro. Subiectele pentru simulare respectă structura subiectelor pentru EN VIII, respectiv Bacalaureat.

Vezi aici MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

Vezi aici MODEL BAREM SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2018

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. În același timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare, precizează Ministerul Educaţiei.

Absolvenții claselor a VIII-a care vor susține la vară Evaluarea Națională au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Ministerul Educației organizează în intervalul 19 – 30 martie și simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se va desfășura, pentru majoritatea probelor, după un program comun pentru clasele a XI-a și a XII-a.

Astfel, în 19 martie are loc proba la Limba și literatura română, 20 martie – Limba și literatura maternă și 21 martie – proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului și specializării se va desfășura, joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie.