Subiectele la matematica au apărut pe internet, ministrul a anunţat amânarea examenului

Autorităţile din Serbia au decis să amâne testul la matematică pentru admiterea la liceu, după ce copii ale acestuia au fost găsite circulând printre elevi înaintea examenului ce urma să aibă loc marţi, a declarat ministrul educaţiei, Mladen Sarcevic.

19 iun. 2019, 15:44
Subiectele la matematica au apărut pe internet, ministrul a anunţat amânarea examenului

SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. „Cineva a deschis plicul de rezervă şi a vândut testul la matematică. Nu ştim unde s-a întâmplat, dar poliţia va face o anchetă„, a afirmat ministrul. Un exemplar al testului, care trebuia să rămână secret până când urma să fie distribuit simultan spre rezolvare celor aproximativ 70.000 de absolvenţi de gimnaziu, a apărut pe reţele sociale, a scris Novosti.

SUBIECTE MATEMATICĂ CLASA A VIII-A EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Ce au de rezolvat elevii

Luni, elevii au dat examen la limba sârbă, iar miercuri erau programaţi să susţină aşa-numitul test combinat.

Rezultatele la cele trei teste sunt combinate cu notele din ultimii trei din cei opt ani de şcoală, iar media finală este crucială mai ales pentru intrarea la liceele de prestigiu.

Nu este clar deocamdată dacă şi celelalte două teste din această săptămână au fost compromise.

În 2013, toate rezultatele au fost anulate după ce s-a descoperit că testele fuseseră cunoscute în avans, autorităţile luând decizia ca elevii să fie admişi la licee doar pe baza notelor din gimnaziu.

Trei angajaţi ai gazetei oficiale, care tipăreşte testele, au fost condamnaţi la până la un an de închisoare pentru furtul şi vânzarea acestora.