Evaluare Naţională 2022. Ce subiecte la matematică au primit elevii de clasa a VIII-a

Examenul de Evaluare Naţională 2022 continuă joi cu proba scrisă la matematică. Absolvenţii de clasa a VIII-a au primit varianta numărul 2 cu subiecte la Matematică. Subiectele au mai multe grade de dificultate, potrivit realizatorilor acestora.

16 iun. 2022, 10:53
Evaluare Naţională 2022. Ce subiecte la matematică au primit elevii de clasa a VIII-a

Aproape 156.000 de absolvenți de clasa a VIII-a susţin proba la matematică, a doua din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2022.

Elevii de la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta numărul 2 cu subiecte la Matematică, potrivit edupedu.ro.

La subiecul I au fost 6 subpuncte, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. La fel, subiectul al II-lea are 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare. la subiecul al III-lea problemele nu mai sunt cu răspunsuri de tip grilă.

 

 

 

 

 

 

 

Accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30, a anunţat Ministerul Educaţiei. Candidații la Evaluare Naţională 2022 trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Citeşte şi: Bareme română la Evaluare Naţională 2022. Ministrul Educaţiei: „Subiectele, asemănătoare cu testele PISA. Accentul trebuie pus pe competență”

Subiecte la matematică la Evaluare Naţională 2022, rezolvate în maximum 2 ore. Reguli stricte pentru elevii care susţin examenul

Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise de la Evaluare Naţională 2022 este de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Citeşte şi: Tudor Chirilă face praf subiectele de la Evaluarea Naţională la limba română: „Este nevoie de o literatură modernă, care să abordeze probleme contemporane, pe care copiii ăştia le au”

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Nu sunt acceptați în examen candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop.

Pentru cei mai mulţi elevi, proba la matematică este ultima din cadrul examenului de Evalaure Naţională 2022. Pentru o parte mică din cei circa 156.000 de elevi examenul va continua vineri cu proba la Limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Candidații care depun/transmit contestațiile  completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.