SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE BAC, EDU.RO. Vezi ce se dă la proba obligatorie a profilului pentru elevii de clasa a XII-a

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SUBIECTE ISTORIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE INFORMATICĂ SIMULARE. Elevii de clasa a XII-a vor avea miercuri examen la matematică sau istorie în cadrul probei obligatorie a profilului.

09 mart. 2016, 06:34
SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE BAC, EDU.RO. Vezi ce se dă la proba obligatorie a profilului pentru elevii de clasa a XII-a

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT EDU.RO, SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE, SUBIECTE ISTORIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE, SUBIECTE BIOLOGIE SIMULARE, SUBIECTE GEOGRAFIE SIMULARE.  Elevii din clasele XI-XII susţin miercuri proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat 2016. Joi, 10 martie urmează proba la alegere a profilului şi specializării, însă aceasta va fi susţinută doar de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele vor fi cunoscute în 18 martie, însă acestea nu vor fi trecute în catalog, fiind orientative pentru elevi şi profesori în vederea pregătirii pentru examenul care începe în 13 iunie.

Mai jos aveţi modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011.

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

SUBIECTE MATEMATICĂ- Filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale

Examenul național de bacalaureat reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului liceal.

Programa de examen este realizată în conformitate cu prevederile programelor școlare în vigoare. Subiectele pentru examenul național de bacalaureat evaluează competențele formate/dezvoltate pe parcursul învățământului liceal și se elaborează în baza prezentei programe.

Se recomandă, din punct de vedere didactic, abordarea conținuturilor din perspectiva formării/dezvoltării competențelor specifice care le sunt asociate de programă. Acest lucru presupune centrarea demersului didactic asupra acțiunilor care trebuie realizate pentru a forma/dezvolta la elevi competențele prevăzute de programa școlară și pentru ca aceștia să demonstreze, în cadrul evaluărilor, însușirea acestora.

În cadrul examenului național de bacalaureat Matematica are statut de disciplină obligatorie în funcție de filieră, profil și specializare. Astfel, programele de examen se diferenţiază, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea absolvite, în:

  • programa M_mate-info pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi pentru filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
  • programa M_şt-nat pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii;
  • programa M_tehnologic pentru filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
  • programa M_pedagogic pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţătoreducatoare.

 VEZI AICI: PROGRAMA la MATEMATICĂ