SUBIECTE MATEMATICĂ simulare Evaluare Naţională, clasa VII-a şi a VIII-a. Elevi daţi afară pentru copiat

Publicat: Marţi, 12 Martie 2019 10:31 // Actualizat: Marţi, 12 Martie 2019 10:34 // Sursa: romaniatv.net

SUBIECTE MATEMATICĂ simulare Evaluare Naţională, clasa VII-a şi a VIII-a. Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a susţin marţi proba la matematică la simularea de la Evaluarea Națională. Luni, la simulare la română, doi elevi au fost excluși pentru că au încercat să copieze, potrivit a1.ro.

Foto: a1.ro

SUBIECTE MATEMATICA SIMULARE Evaluare Națională 2019. Anul acesta, în premieră, simularea la matematică o vor susține atât elevii claselor a VII-a, cât și elevii claselor a VIII-a, cu scopul de a se obișnui cu Evaluarea Națională, pe care o vor susține în anul școlar 2019-2020.

SUBIECTE MATEMATICA SIMULARE MATEMATICĂ CLASA A VIII-A

 

SUBIECTE SIMULARE CLASA A VII-A

Simulare Evaluare Națională Matematică 2019. Ministerul Educației a decis să testeze pe elevii de clasele a VII-a o nouă "structură posibilă" a subiectelor de la examenul propriu-zis de Matematică de anul viitor, cu minimum 30% teste grilă. Anul acesta, elevii de clasa a VII-a vor avea teste grilă la simulare, deși vă reamintim scandalul generat de acestea la începutul anului, în care numeroși profesori susțineau că grilele la examen nu vor face decât să crească rata de promovabilitate în mod artificial.

Citeşte şi Evaluare naţionala 2019. Calendarul examenelor. Informaţii despre admiterea la liceu

Elevii trebuie să respecte cu strictețe regulile. Doi dintre elevii din București au fost prinși în timp ce încercau să copieze la Simularea de la Limba Română. Elevii au fost excluși. 

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Ministerului Educației Naționale precizează că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
22 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H