SUBIECTE PROBA LA ALEGERE BAC 2019. Elevii au susţinut astăzi ultima probă la BACALAUREAT 2019

SUBIECTE PROBA LA ALEGERE BAC 2019. 135.655 de absolvenţi de liceu au susținut, joi, ultima probă la Bacalaureat 2019, respectiv proba la alegere.

04 iul. 2019, 04:38
SUBIECTE PROBA LA ALEGERE BAC 2019. Elevii au susţinut astăzi ultima probă la BACALAUREAT 2019

SUBIECTE PROBA LA ALEGERE BAC 2019. Bacalaureatul s-a încheiat cu proba la alegere a profilului și specializării. Absolvenții de liceu au dat examen la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – dacă au terminat Realul, sau la Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie – dacă au terminat Umanul.

Examenul a început la ora 9:00, iar elevii au timp 3 ore să rezolve subiectele.

VEZI AICI CE SUBIECTE AU PICAT LA PROBA LA ALEGERE

SUBIECTE PROBA LA ALEGERE BAC 2019. Reguli pentru examenul de BAC
Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Activitatea de monitorizare a desfășurării examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Care este subiectul la care elevii puteau greşi din neatenţie. Explicaţia unei profesoare de la Vianu

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Eseu după un text al autorilor Bacovia sau Blaga la Real şi Arghezi sau Barbu la Uman

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Anul acesta, la probele scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi. Dintre aceştia, 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare.

SUBIECTE PROBA LA ALEGERE BAC 2019. Rezultatele din prima sesiune vor fi afișate pe data de 8 iulie 2019, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între 12:00 și 16:00. Rezolvarea contestaților va putea fi văzută între 9-12 iulie 2019, urmând ca rezultatele finale să apară pe 13 iulie.

SUBIECTE PROBA LA ALEGERE BAC 2019. Bacalaureat 2019, a doua sesiune
Absolvenții care nu trec de prima sesiune se pot înscrie la cea de-a doua, care are loc la sfârțitul verii. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:

15 – 19 iulie – înscrierea candidaților

26 iulie – înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august – limba si literatura română – proba Ea), proba scrisă

22 august – limba si literatura maternă – proba Eb), proba scrisă

23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec), proba scrisă

26 august – proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed), proba scrisă

27 – 28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

30 august – 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale – proba D

2 – 3 septembrie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

Rezultatele pentru a doua sesiune, sesiunea de toamnă, vor fi afișate pe 3 septembrie, iar depunerea contestațiilor se va putea face în aceeași zi, între orele 12:00-16:00. Rezolvarea contestațiilor va fi între 3-6 septembrie, iar rezultatele finale vor putea fi văzute de elevi pe 7 septembrie.