Subiecte „puerile” la concursul pentru directori de şcoli: Candidaţii au primit întrebări despre măgari, ciorapi şi mănuşi

Subiectele de la concursul pentru posturile de directori de şcoli au stârnit hohote de râs în rândul candidaţilor. Viitorii directori mărturisesc că au citit întrebarea de câteva ori, nevenindu-le să creadă care sunt cerinţele. Asta după ce candidaţii au avut de răspuns la următoarea întrebare: "Ce are măgarul: grajd, copite sau coamă?", transmite România TV. 
Iulian Tudor
17 oct. 2016, 12:18
Subiecte

„Prima dată am pus semnul întrebării şi am trecut peste, am crezut că o fi capcană. Până la urmă am mers pe varianta „copite”, a declarat unul dintre candidaţi.

Unul dintre membrii comisiei de examinare a spus că subiectele de la concursul pentru postul de directori de şcoli au fost „puerile”. „Nu ştiu dacă subiectele au fost potrivite sau nu, nu ştiu. Nu eu decid asta, dar şi mie mi s-a părut să subiectele au fost puerile, ca să nu spun mai mult”, a spus acesta.

Viitori directori au mai fost întrebaţi şi:

– „Ce au comun ciorapii şi mănușile?” Variantele de răspuns au fost: a) sunt de lână, b) sunt obiecte de îmbrăcăminte, c)sunt perechi ce țin cald;

– „După ce recunoşti o apă că este râu?” Variantele de răspuns au fost: a) are peşti, b) are poduri, c) are praguri şi d) este în pantă.

Luni, concurenţii au dat un interviu în faţa comisiei de concurs, în care s-a apreciat scrisoarea de intenţie, calitatea şi sustinerea de către candidaţi a ofertei manageriale şi a unui plan operaţional pentru un an.

Marţi, 18 noiembrie se vor afişa rezultatele concursului. Între 21 şi 23 noiembrie se pot depunerea contestaţiile. În intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie se vor soluţiona contestaţiie şi se vor afişa rezultatele finale.

Pe data de 16 decembrie 2016 se vor valida, în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, rezultatele finale.

Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obtinut cel mai mare punctaj total.

In cazul egalitatii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa. Daca si in aceasta situatie egalitatea se pastreaza, pentru unitatile de invatamant cu filiera tehnologica, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., dupa caz, iar la filiera vocationala, cel care are specialitatea corespunzatoare profilului predominant al unitatii de invatamant, iar pentru celelalte unitati de invatamant este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Daca si in aceasta situatie egalitatea persista, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Zodiile pentru care destinul trece printr-o transformare totală. Se vede străinătatea, apar locuri de muncă noi, oportunități financiare și chiar povești de dragoste
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. Era cea mai frumoasă: A devenit o stea pe cer
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Bătălia chiriilor în 2025. Orașele unde găsești cele mai mici prețuri și recordurile de scumpiri
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
Capital.ro
Marele actor pe care l-a pierdut România. A fost o emblemă a țării
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Avertismentul oamenilor de știință. Rotația Pământului se accelerează în mod neașteptat. Cea mai scurtă zi din istorie
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african