SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2015 OLIMPICI: „Subiecte dificile”

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2015 OLIMPICI. Elevii vor susține proba orală la Limba română și/sau la Limba Maternă în 18 și 19 mai. În 20 și 21 mai, olimpicii vor susține evaluarea competențelor digitale, conform calendarului aprobat de MEN.

25 mai 2015, 05:45

SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT 2015 OLIMPICI. 211 elevi s-au înscris pentru susținerea examenului de Bacalaureat în sesiunea specială, conform datelor furnizate de Ministerul Educației. Ei sunt sportivi și olimpici la diferite materii de studiu.

Subiectele din această sesiune sunt mai dificile decât cele din vară, susţine George Trifan, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Capitală, unde pregăteşte olimpici. Cu toate acestea, dascălul admite că percepţia generală este că subiectele au un grad de dificultate mai scăzut decât cele din vară. „Personal, cred că subiectele care se dau la sesiunea specială sunt puţin mai dificile decât cele din vară, judecând după subiectele care s-au dat în ultimii ani. Serviciul de evaluare se poate hazarda să dea subiecte mai grele, având în vedere că numărul de candidaţi este foarte mic”, apreciază Trifan pentru adev.ro. Olimpicii, însă, nu sunt foarte îngrijoraţi de asta. Spre exemplu, olimpicul internaţional Rareş Buhai, care a fost premiat în ultimii ani cu mai multe medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică susţine că nu are emoţii, exceptând doar proba de la Limba şi Literatura Română.

Zilele de 22 și 23 mai sunt rezervate evaluării competențelor într-o limbă străină, iar din 25 mai încep probele scrise.

BAC 2015. În 25 mai, elevii vor susține proba scrisă la Limba română, în 26 mai, proba scrisă obligatorie a profilului (Istorie sau Matematică, iar în 27 mai, proba scrisă la alegere.

În 28 mai, olimpicii își vor verifica cunoștințele scrise la Limba maternă. În aceeași zi, vor fi afișate rezultatele, până la ora 18.00. Între 18.00 și 20.00, elevii vor putea depune contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate în 29 mai.