Bacalaureat 2023, sesiunea specială. Elevii olimpici sau sportivi susțin proba scrisă la Limba şi literatura română

Zi cu mari emoții pentru unii elevi de clasa a XII-a. Absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale susțin astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul sesiunii speciale de Bacalaureat 2023.

18 mai 2023, 09:32
Bacalaureat 2023, sesiunea specială. Elevii olimpici sau sportivi susțin proba scrisă la Limba şi literatura română

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale continuă joi cu proba scrisă la Limba şi literatura română, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației. 

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise pentru fiecare din probele de examen este de trei ore, incepand din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

Sesiunea specială a Bacalaureatului va continua pe 22 şi 23 mai cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, apoi, pe 24 mai, cu evaluarea competenţelor digitale.

Până acum absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale au susținut luni proba la Limba şi literatura maternă, marţi – proba obligatorie a profilului, iar miercuri – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele pentru sesiunea specială de Bacalaureat 2023 vor fi afișate în 26 mai. În aceeași zi pot fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi anunțate în 29 mai.