SUBIECTE ROMÂNĂ COMPER 2017. Cum trebuiau rezolvate subiectele. BAREME COMPER ROMANA

SUBIECTE ROMÂNĂ COMPER 2017. Emoţii mari pentru elevii care participă la concursul COMPER. Vineri au dat examen la română, iar săptămâna viitoare vor da la marematică. Grilele de raspunsuri pentru elevi sunt disponibile pe site-ul Comper, in contul fiecarui mentor, dupa finalizarea inscrierii. Vezi mai jos ce subiecte au avut elevii de clasa a IV-a la română.

20 ian. 2017, 11:31

SUBIECTE ROMÂNĂ COMPER 2017. Elevii din învăţământul preşcolar şi primar susţin în perioada aceasta examenele la COMPER. ComPer-Limba si literatura romana s-a susţinut pe 20 ianuarie, iar ComPer-Matematica se dă pe 27 ianuarie.

 

Subiecte de concurs si bareme de corectare pentru Etapa I – Comunicare, 20 ianuarie 2017

 

BAREME DE CORECTARE 

SUBIECTE ROMANA COMPER ETAPA 1 date în anii anteriori

Grilele de raspunsuri pentru elevi sunt disponibile pe site-ul Comper, in contul fiecarul mentor, dupa finalizarea inscrierii.

Descarcarea acestora se face gratuit, personalizat pentru fiecare elev inscris in concurs, prin accesarea meniului Editia curenta -> Etapa I -> Grile de raspunsuri pentru elevi din sectiunea Limba si literatura romana/ Matematica.

Pentru Clasa pregatitoare nu exista grila de raspunsuri! Elevii vor rezolva cerintele si vor incercui raspunsurile corecte direct pe fisa de concurs (subiect).

Subiectele vor fi postate pe site-ul www.concursurilecomper.ro, in sectiunea Editia curenta -> Etapa I -> Subiecte de concurs aferenta disciplinei de concurs, astfel:

  • ComPer-Limba si literatura romana: subiectele vor fi postate in data de 19 ianuarie 2017, dupa ora 22:00
  • ComPer-Matematica: subiectele vor fi postate in data de 26 ianuarie 2017, dupa ora 22:00

Dupa concurs, elevilor claselor I-VIII li se va inmana subiectul de concurs, pastrandu-li-se pentru corectare numai grilele de raspunsuri.

La incheierea concursului, mentorul preia grilele de concurs pentru raspunsuri/ fisele elevilor de la clasa pregatitoare si le depune la secretariatul scolii intr-un plic sigilat pe care va inscrie clasa, disciplina de concurs si numele mentorului.

Subiectele pot fi vizualizate si descarcate numai de catre mentorii din scolile care au incheiat Contract de parteneriat cu Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45. Subiectele vor deveni publice, prin afisare pe site-ul concursului, la 5 zile dupa desfasurarea concursului.

Baremul de corectare (grila oarba) va fi postat pentru descarcare pe site-ul www.concursurilecomper.ro: in data de 22 ianuarie 2017 pentru concursul Comper-Limba si literatura romana si in data de 29 ianuarie 2017 pentru concursul Comper-Matematica.

Baremul poate fi vizualizat şi descarcat numai de catre mentori. Baremul devine public, prin afisare pe site-ul concursului, la 5 zile dupa desfasurarea concursului.

Dupa incheierea procesului de evaluare, fiecare mentor va intra pe site-ul www.concursurilecomper.ro in contul propriu, unde va putea introduce rezultatele obtinute de elevi, in sectiunea Editia curenta -> Etapa I -> Adaugare punctaje elevi aferenta disciplinei de concurs.

Rezultatele elevilor se vor afisa pe site-ul concursului pe masura introducerii rezultatelor de catre mentori.