SUBIECTE ROMANA EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Ce SUBIECTE au primit elevii de clasa a VI-a

SUBIECTE Evaluare Naţională 2015. Elevii de clasa a VI-a au susţinut, marţi, examenul la "Limba şi comunicare". Testul a avut un nivel mediu de dificultate.

02 iun. 2015, 08:13
SUBIECTE ROMANA EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Ce SUBIECTE au primit elevii de clasa a VI-a

Evaluarea Naţională 2015. Elevii de clasa a VI-a sunt testaţi săptămâna aceasta la limba română, matematică şi ştiinţele naturii. Evaluarea competențelor la finalul clasei a VI-a a început marţi, 2 iunie, cu proba scrisă la limba română şi va fi urmată pe 3 iunie de proba la matematică şi ştiinţele naturii.

Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Citeşte şi: EVALUARE NATIONALA 2015 clasa a II-a: Ce trebuie să ştie părinţii, elevii şi învăţătorii

Evaluarea Naţională 2015. Testele elaborate pentru clasa a VI-a vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Limbă și comunicare” și din aria curriculară „Matematică și științe ale naturii”. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a.

Evaluarea Naţională 2015. Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

Evaluarea Naţională 2015. Rezultatele individuale obținute nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează metodologia.