SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Ce trebuie să ştie elevii la SIMULARE

Publicat: Duminică, 10 Martie 2019 06:39 // Actualizat: Luni, 11 Martie 2019 11:16 // Sursa: romaniatv.net

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Proba scrisă la limba și literatura română pentru simularea Evaluării Naționale de clasa a VIII-a va avea loc luni, pe 11 martie, potrivit calendarului afișat de Ministerul Educației.

Foto: cancan.ro

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Luni începe Simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a și a VII-a (anul școlar 2018-2019).

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Iata ce subiecte s-au dat astazi la Simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a:

La subiectul I elevii au avut mai multe cerinte pe baza poeziei "Stai si-asculti sub ramuri..." de St. O. Iosif. 


 

La subiectul al II-lea, elevii au primit un text scris de Andrei Visan, numit "Cum s-a infiintat Gradina Botanica din Bucuresti", pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte. De asemenea, ei au avut de realizat un eseu despre o intamplare la muzeu.
 
Aproximativ 350.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a sunt asteptati sa participe la simularea Evaluarii Nationale care a inceput, astazi, cu proba scrisa la Limba si Literatura romana.
 
Potrivit MEN, la ora 9.00 au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8.30, timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise fiind de doua ore de cand s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.
 
"Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori, de regula, din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea", explica MEN.

VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ, LA EVALUAREA NAŢIONALĂ 2019

Ministerul Educaţiei Naţionale anunță că, în premieră anul acesta participă la acest examen și elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Pentru elevii de clasa a VIII-a care susțin Simularea Evaluării Naționale la Limba și literatura română pe 11 martie 2019, programa de examen este aceea stabilită în 2015, din care sunt exceptate de către Ministerul Educației următoarele:

  • procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria) – conținut asociat competenței specifice 1.1;
  • trăsături specifice genului dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • trăsături ale speciilor literare: romanul, balada populară – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • complemente circumstanțiale și propoziții subordonate circumstanțiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop, condiţională, concesivă, consecutivă) – conținuturi asociate competenței specifice 2.2

ADMITERE LICEU 2019. Ministrul Educaţiei anunţă cum se va face Evaluare Naţională în acest an. Ce schimbări aduce Legea educaţiei

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Ministerul Educaţiei Naţionale anunța că, în premieră anul acesta participă la acest examen și elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

Calendarul simulării EN VIII are următoarea configurație:

11 martie – Limba și literatura română
12 martie – Matematică
13 martie – Limba și literatura maternă
22 martie – Comunicarea rezultatelor


SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. Iată care sunt regulile în ziua examenului

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ EDU.RO. REZULTATELE

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Precizăm că obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie, susține Ministerul.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
22 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H