Sublocotenentul post-mortem Ciprian Ştefan Polschi, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul eroilor din Buzău

Publicat: Joi, 12 Septembrie 2019 14:04 // Actualizat: Joi, 12 Septembrie 2019 14:04 // Sursa: romaniatv.net

Sublocotenentul post-mortem Ciprian Ştefan Polschi, în vârstă de 38 de ani, decedat pe 5 septembrie în Afganistan, a fost înmormântat, joi, cu onoruri militare la Cimitirul eroilor din municipiul Buzău.

Foto: https://reporterbuzoian.ro

La funeralii au participat şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, consilierul ministrului Apărări Naţionale, general-maior Ovidiu Uifăleanu, comandantul Forţelor pentru Operaţii Speciale, general de brigadă Dacian-Tiberiu Şerban, şi oficialităţi locale.

"Comandanţii şi colegii şi-l amintesc ca pe un om liniştit, cu foarte mult bun-simţ, gata să sară în ajutor în caz de nevoie, a răspuns prezent, fără ezitare, la chemarea ţării în toate cele trei misiuni din teatrele de operaţii, ultima misiune i-a fost, din păcate, fatală. A fost o luptă perfidă în care nu a avut nicio şansă de izbândă", a declarat, la catafalc, unul dintre colegii lui Ciprian Polschi din Batalionul de Operaţii Speciale Băneasa-Otopeni.

Un elicopter a survolat zona aruncând flori peste coloana funerară.

Ciprian Polschi îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Acesta şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Eroul militar a fost avansat sublocotenent şi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler cu însemne pentru război.

Este al cincilea militar buzoian căzut în teatrele de operaţiuni din străinătate, după subofiţerul Dan Ciobotaru, din localitatea Pinu, comuna Brăeşti, aflat cu Batalionul 33 Manevră în Afganistan. Pe 23 iunie 2010 şi-a pierdut viaţa, alături de un camarad, în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar, Adrian Vizireanu, Iulian Dumitrescu a decedat pe 7 mai 2016 în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, iar caporalul Mădălin Stoica, sanitar în cadrul Batalionului 280 Infanterie din Focşani, a decedat pe 15 septembrie 2017, în urma exploziei unui vehicul capcană. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ciprian Stefan Polschi erou mort buzau
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H