Subprefectul de Timiş, răfuială cu Dominic Fritz privind carantinarea Timişoarei. „Putea citi măcar site-ul primăriei pe care o conduce”

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, l-a pus la zid pe Dominic Fritz, după ce primarul Timişoarei a acuzat că oraşul de pe Bega a fost plasat în carantină peste noapte.

23 sept. 2021, 12:46
Subprefectul de Timiş, răfuială cu Dominic Fritz privind carantinarea Timişoarei. „Putea citi măcar site-ul primăriei pe care o conduce”

Subprefectul de Timiş a dat de înţeles că „nimeni nu a carantinat Timişoara” şi a catalogat afirmaţiile lui Fritz drept „simple speculaţii”.

„Nimeni nu a carantinat Timişoara! Sunt doar simple speculaţii care denotă necunoaşterea legii şi apetitul pentru senzaţional. Regret că inclusiv primarul TM a afirmat acest lucru într-o postare pe FB. În calitatea sa de Preşedinte al CLSU – Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Timişoara are obligaţia să cunoască legislaţia în domeniu şi să coopereze cu structura de la nivel judeţean. Sau măcar să se informeze de la cei cu care trebuie să colaboreze.

Conform legii „Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta sunt organisme interinstitutionale cu atributii in SPRIJINUL managementului situatiilor de urgenta produse sau posibil a se produce pe teritoriul unei anumite unitati administrativ-teritoriale. C.L.S.U. se constituie la nivelul u.a.t. sub conducerea primarului.” Care a fost sprijinul acordat cu aceaste declaraţii este greu de înţeles”, a afirmat subprefectul de Timiş, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Ce noi restricții vrea Guvernul să impună în România: Carantina de noapte, aplicată în weekend la incidența de 6 la mie. Accesul în restaurantele din mall doar cu certificatul verde, după ce rata trece de 3

Ovidiu Drăgănescu susţine că „pentru o minimă informare asupra ceea ce înseamnă carantinarea, primarul putea citi măcar site-ul primăriei pe care o conduce, unde se explică minimal, dar clar, ce este aceasta”.

”Probabil, în acest caz, nu ar mai fi creat stupoare în rândul celor care-l urmăresc”, a mai precizat subprefectul de Timiş.

Potrivit lui Drăgănescu, carantinarea se decide în condiţiile art. 7 şi 12 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic:

„Carantina zonală se instituie prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, în baza hotărârii comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, la propunerea direcţiei de sănătate publică teritoriale şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ceea ce evident nu s-a întâmplat azi”, a mai menţionat el.

Miercuri seară, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a afirmat că aplicarea restricţiilor tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate, este nedreaptă.

„Nu, nu sunt de acord! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din care nu mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naţionale, Timişoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. Restricţiile aplicate tuturor timişorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor, şi învrăjbesc oamenii. În primăvară situaţia era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toţi”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dominic Fritz.

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va fi instituită în municipiul Timişoara din acest weekend, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,49 la mia de locuitori.

Citeşte şi: Dominic Fritz nu este de acord cu restricţiile pentru persoanele vaccinate: „Sunt nedrepte, vor afecta economia locală şi învrăjbesc oamenii!”