Succes românesc la NASA, obţinut de 21 de elevi din Bucureşti

Succes românesc la NASA, obţinut de 21 de liceeni din Bucureşti! Tinerii au concurat cu peste zece mii de elevi din întreaga lume şi s-au întors cu premii la toate categoriile la care au participat.

12 iun. 2019, 06:58
Succes românesc la NASA, obţinut de 21 de elevi din Bucureşti

La Washington s-au întâlnit cu astronauţi din misiunile Apollo şi au vorbit cu specialişti în domeniu despre viitorul în spaţiu.

Liceenii români au scris istorie la NASA. Proiectele lor de colonii spaţiale i-au uimit pe specialişti. Au lucrat la ele luni întregi, în timpul liber, şi au fost atenţi la toate detaliile.

Citeşte şi Replica lui Trump pentru NASA: „Am făcut asta acum 50 de ani”

Trebuia să ne gândim la absolut orice, de la apă, mâncare până la eventual reproducere sau cum vor arăta casele acolo – Emanuel, elev

Sunt elevi în clasa a 12 a la Liceul „Tudor Vianu” din Capitală. Locul întâi l-au obţinut cu proiectul unei nave trimisă pe unul dintre sateliţii lui Marte.

Cea care le-a îndrumat paşii către NASA a fost profesoara lor de fizică, pentru care participarea la concursul organizat de Agenţia Spaţială Americană este deja o tradiţie.

După ce şi-au imaginat viaţa în spaţiu, elevii au avut ocazia să afle şi cum se întâmplă lucrurile în realitate, chiar de la cei care au fost plecaţi în misiuni.

În total, s-au întors acasă cu şase premii şi amintiri pentru o viaţă.