Sucevenii ar putea rămâne fără APĂ RECE şi CALDĂ din cauza datoriilor

Apa caldă ar putea fi oprită în orice moment în sistemul centralizat din municipiul Suceava din cauza plăţilor insuficiente făcute de abonaţi şi a datoriilor mari acumulate, a avertizat, marţi, primarul Ion Lungu.

10 iun. 2014, 14:10
Sucevenii ar putea rămâne fără APĂ RECE şi CALDĂ din cauza datoriilor

Primarul a declarat că datoriile populaţiei la termoficare se ridică la suma de 18,3 milioane de lei, iar încasările din luna mai au fost de doar 1,7 milioane lei. Potrivit primarului, pentru eliminarea riscului întreruperii furnizării apei calde, valoarea restanţelor ar trebui să se înjumătăţească.

Administratorul special al SC Termica SA, Ovidiu Dumitrescu, a spus că încasările din ultimele luni sunt cu 20% mai reduse decât în aceleaşi perioade din anii precedenţi. El a adăugat că SC Termica S.A., care se ocupă de transportul şi distribuţia agentului termic, are datorii de 13,5 milioane de lei la firma producătoare, ”Bioenergy”.

Totodată, directorul ACET Suceava, Bogdan Cristache, a anunţat că va relua operaţiunea de debranşare de la reţeaua de apă rece a scărilor de bloc din municipiu unde se înregistrează restanţe importante la plata facturilor. Potrivit lui Cristache, datoriile populaţiei la firma de apă-canal-epurare sunt de 4,1 milioane de lei, iar încasările din ultima lună au totalizat numai 62.000 de lei.

De asemenea, Cristache a precizat că ACET a încheiat grafice de eşalonare a restanţelor cu 50 de asociaţii, dintre care 20 nu au achitat nici măcar facturile pe ultima lună, în timp ce altele cinci nu au plătit nimic. Cristache a spus că aşteaptă situaţia pe fiecare bloc în parte pentru a vedea ce scări urmează să fie debranşate. El a spus că deşi afară sunt 30 grade Celsius, va recurge la debranşări deoarece nu există altă soluţie.