Reacţia Guvernului după ce parlamentarii au propus creşterea indemnizaţiei de şomaj

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că Parlamentul are dreptul constituţional de a veni cu iniţiative precum majorarea indemnizaţiei de şomaj, dar este necesară şi identificarea sursei de finanţare, întrucât România nu-şi poate permite un derapaj al deficitului bugetar stabilit.

06 ian. 2016, 15:35
Reacţia Guvernului după ce parlamentarii au propus creşterea indemnizaţiei de şomaj

Întrebat dacă este posibilă o majorare a indemnizaţiei de şomaj, în condiţiile în care există la Parlament o iniţiativă legislativă ce propune creşterea acesteia de la 375 de lei la 450 de lei, iar pentru elevii care nu-şi găsesc loc de muncă de la 250 de lei la 300 de lei, Dan Suciu a arătat că deficitul de 2,95% nu poate fi depăşit.

„În momentul în care am acceptat, de exemplu, creşterea salariului minim am avut un acord cu patronatele şi cu sindicatele de a nu mai avea modificări fiscale sau beneficii financiare care să fie introduse în cursul acestui an. (…) Suntem într-un proces de execuţie bugetară care prevede câţiva parametri foarte clari. În momentul în care aceste iniţiative vor trece, trebuie să fie identificată şi sursa pentru că nu ne putem permite un deficit care să derapeze.

Suntem în 2,95% deficit bugetar, nici vorbă să derapăm de la această cifră. Sigur, Parlamentul are acest drept constituţional de a veni cu iniţiative, dar, printre altele, iniţiativa respectivă ar presupune şi identificarea sursei de finanţare şi, evident, Guvernul va acţiona în consecinţă„, a declarat Dan Suciu, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.