Sucul de rodie îți poate scădea glicemia în doar trei ore. Iată cât de des ar trebui să-l consumi ca să te bucuri de toate beneficiile sale

Rodia e un fruct cu un gust deosebit și cu proprietăți medicinale cunoscute din cele mai vechi timpuri. Rodia conține multă vitamina C, iar consumul acestui fruct e recomandat de orice medic.

16 feb. 2022, 17:32
Sucul de rodie îți poate scădea glicemia în doar trei ore. Iată cât de des ar trebui să-l consumi ca să te bucuri de toate beneficiile sale

De asemenea, și sucul de rodie are numeroase beneficii. Redă remarcabil forța și susține corpul slăbit de boli sau malnutriție. Oferă energie, întinerește și stimulează tractul digestiv. Datorită conținutului ridicat de minerale, are un efect benefic asupra activității inimii și vaselor de sânge și este util pentru anemie și deficit de fier.

Ce conține sucul de rodie

  • vitaminele C, PP, grupa B
  • tocoferol, pectină
  • 15 aminoacizi, dintre care 6 sunt de neînlocuit
  • minerale – fosfor, calciu, potasiu, fier, sodiu, magneziu și seleniu
  • acizi – malic, cireș și citric, în timp ce există mai mult decât în ​​lămâi
  • folacinină, tanin, retinol.

100 ml de suc conține 9% din valoarea zilnică a vitaminei K, care este necesară persoanelor care suferă de deficiența sa. Aceeași cantitate de suc conține 59 kcal.

Sucul de rodie e consumat de mulți dintre cei care au diabet zaharat. Ajută la menținerea sub control a nivelului glicemiei. Cei care suferă de diabet ştiu foarte bine că este o afecţiune cronică în care nivelul zahărului din sânge tinde să crească periculos de mult. Motivul este legat fie de faptul că nu pot produce insulină deloc sau nu în cantitate suficientă, fie insulina nu este eficientă. Din fericire, există moduri simple de a-ţi împiedica nivelul de glucoză să devină prea ridicat.

Mai mult, sucul de rodie consumat regulat ajută la menținerea tensiunii arteriale în parametrii normali și previne apariția infarctului miocardic ori altor probleme ale inimii. De asemenea, studiile arată că, datorită conținutului de antioxidanți, rodiile scad nivelul colesterolului rău, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.

Datorită compușilor antiinflamatorii, rodiile sunt un adjuvant pentru persoanele care suferă de tulburări ale sistemului imunitar. Sunt bogate în vitamina C, iar asta ajută la stimularea producerii de anticorpi, esențiali pentru un sistem imunitar puternic.

Rodiile sunt bogate în fibre, iar consumul unui pahar de rodie pe zi este suficient pentru ca organismul să-și procure cantitatea zilnică de fibre de care are nevoie. Rodiile mențin sistemul digestiv sănătos.

Citește și Siropul de casă care curăţă plămânii. Ai nevoie de doar câteva ingrediente

Citește și Laptele de cartofi, elixirul din cămară. Reţeta uitată cu beneficii extraordinare pentru organism